• LEESBRIL STERKTE 1.5

    12 oktober 2023

    Heb een leesbril sterkte 1.5 gekocht. Kon het niet meer goed lezen. Een letter H werd een N, een O werd een P, etcetra, etcetera. Een leesbril, wat kun je er wel of niet meedoen. A - Gebruiken voor oogbescherming op de fiets. B - Autorijden of het besturen van andere voertuigen. C - Alleen voor lezen. D - Weggooien, naar Pearle of Specsavers gaan. E - Ogen laseren. 

    Lees meer >> | 40 keer bekeken

  • JEZELF LEREN KENNEN

    12 oktober 2023

    Je moet ver en veel reizen, zien met eigen ogen. Soms vragen, niet oordelen, wat nadenken, voelen, ervaren, niet weten, loslaten om jezelf te leren kennen.

    Lees meer >> | 41 keer bekeken

  • KENNIS MET DENNIS

    12 oktober 2023

    Hi, dit is kennis met Dennis. Waarvan? De daklozenkrant verkoper bij de Dirk van den Broek. Iedereen heeft recht op geluk. Daar kom je vanzelf achter. Kijk, je kan dingen in het leven op willen lossen, dat is een nobel streven. Echter, de realiteit wil dat het vaak niet gaat lukken, inloggen, te zwaar getafeld, je vrouw is moe en wil niet sporten. Ach, je moet daar allemaal doorheen. Opnieuw inloggen, benzine in 2024 21 cent per liter duurder, boodschappen en drank en peuken duurder. De volgende minister-president is een boskabouter die roept; Alles op links, of alle ballen op Bassie. Het is wat, je schiet er helemaal niets mee op. Toeslagenaffaire, klimaatverandering. Duurzaamheid, circulaire-economie, gaswinning in Groningen. Ik snap ook wel dat er iets moet veranderen. We zullen het allemaal samen moeten doen op deze aarde, voor onszelf en toekomstige generaties. Bewustzijn van wat je eet of weggooid. Spullen die je kunt hergebruiken. Recyclen van heel veel verpakkingen en nog veel meer. Kleding of andere dingen die je niet meer nodig hebt, geef het weg. Ego's wordt wakker, stop met stomme herhaling van zetten. Geef je geld aan projecten die het nodig hebben voor algemeen nut. Is het nou zo erg dat de mens niets leert van zijn fouten. Het ego zit in de weg. Help ik ga jullie redden? Waarvan? Van de afgrond? Daar staan we al. Wat vroeger voorbij was, is nu weer in en ook weer morgen voorbij. Verkiezingen? Zit het in de luchtbehandeling of zit het in het voedsel. Worden je hersens geplastificeerd door de rotzooi die we zelf veroorzaken. Nee? Wat dan? Ik weet het niet lieve mensen. Vijftig jaar geleden kregen de kinderen ook al les over het klimaat en de rest. Zoals een filosoof ooit zei: "Alle kennis is niets en al het niets is kennis." Daar moet u het meedoen. Dank dat u zich inzet voor een betere wereld. Vrede en liefde voor iedereen. Dit was kennis met Dennis. Wilt u nog een daklozenkrantje van mij kopen?

    Lees meer >> | 46 keer bekeken

  • KUNST IS EMOTIE ZIEL DER DINGEN

    1 oktober 2023

    Kunst is emotie, kunst is vet, kunst is pret. Kunst is liefde, pijn, kunst is levensenergie, kunst is zijn. Kunst is verbinding, intuïtie, een boodschap, een hele hap. Kunst is ontdekken, vragen, beleven, een moment heel even. Kunst laat je even beven, verwonderen, ontroeren, nadenken over het leven. Kunst raakt je, kunst heeft een verhaal, gaat met je aan de haal. Kunst daagt je uit en alle kleuren fluit. Kunst is wie ben ik? Wie ben jij en wie zijn wij? Kunst is geld, macht, uitleggen, ervaren, rust bewaren, een ander perspectief en lief. Kunst is compleet verzonnen, soms te serieus,te  kritisch, help waar ben ik aan begonnen. Kunst is over de knie psychologie, abracadabra filosofie. Kunst is chaos, onrust, frustratie, angst, eerlijkheid duurt het langst. Kunst opent je geest en verruimt je blik en geeft je een kick. Kunst is bevrijdend, op reis naar jezelf ook om half elf. Kunst is direct, eng, bah, en levensecht, dus vecht. Kunst is culturele identiteit en erfgoed en vergt moed. Kunst geeft troost, schoonheid, verdieping, verbinding, een lekker ding. Kunst is knettergek, bla, bla, gelul, gezever, stomme bever. Kunst is een spiegel van ons mens-zijn. O wat fijn. Kunst is er voor jou en mij en jij. Kunst is niet truttig en gezellig, een gevulde koek, maar ook weer wel. Kunst is protest ook in mijn vest. Kunst is de vorm van de gedachte, laat je glimlachen of niet, het is maar hoe je het ziet. Kunst is inspiratie, vrijheid, punk, rock n roll, rebellie, zegt Tante Corrie. Kunst gaat over veranderen, oud zeer, ideaal, geld, geluk en is vaak ruk wtf. Kunst geeft de tijdgeest weer of misschien niet, zingt steeds een ander lied. Kunst is weerloos, kwetsbaar zonder haar, imperfect, perfect. Kunst is een confrontatie met jezelf en je schaduw in het donker. Kunst is geluk en ongeluk, magie en mindfulness en soms een zes. Kunst is omgaan met stress, teleurstelling, afgewezen worden, mislukken lopen op krukken. Kunst is de verbeelding van dromen en van wat er gaat komen. Kunst is liefhebben, verzamelen, houden van kunst, soms van de kook. Ik mis je, mis jij mij ook? Kunst heeft een mening en wil discussie aangaan, kunst is leven zonder haat en haast, eet een banaan. Kunst neemt een standpunt in, is niet je gelijk willen halen en soms balen. Kunst bevestigt haar eigenheid in haar autonomie, voor wie o wie? Kunst is waarheid, fantasie, gevestigde orde en iets lekkers op de borden. Kunst is niet politiek correct, AI, GPT-3, kijk verder en zie. Kunst is los van de maatschappij, los van conditioneringen en andere beweringen, ontberingen. Kunst is de verbeelding van het onzegbare, het onzichtbare. Kunst is de ziel der dingen.

    Lees meer >> | 51 keer bekeken

  • ZEKER WETEN BETWETERS EN ZEKERWETERS

    21 september 2023

    Sommige mensen zeggen zeker weten. Nou dat zullen we nog weleens zien. Luister betweters en zekerweters: alles staat op zijn kop in de wereld en mijn eigen wereld. Als je er zeker van bent dan heb je het zeker mis, want niets is zeker. Alles verandert constant. En hoe ga je daar nou mee om? Discussies over het leven, de mens, politiek, geld, en de rest, bestaanszekerheid, klimaatgedoe, geld, werk, leven, oud worden, gezondheid, pensioen, ziekte, diversiteit en inclusiviteit en nog veel meer onderwerpen waar je knettergek van kan worden. Al die mensen op TV en andere media die hun trukje doen en de beste oplossing hebben voor alles in het leven tot wieg tot graf. Het roept vragen op, je krijgt geen antwoorden en als er een antwoord komt kan je er ook niet veel mee en misschien zijn de antwoorden er ook wel niet? Ja, mensen, dit is het, zoekt u het zelf maar uit, veel plezier ermee. Allemaal vragen, en iedereen heeft wel een antwoord. Je hebt de ander nodig om een ander inzicht te krijgen. Dat is de zin van het leven. Dan krijg je de waarachtigheid waar je altijd naar op zoek bent. Dat geeft rust en vertrouwen. Zeker weten, dit is wie we zijn. Dat je samen anders over dingen gaat nadenken. Als er gepraat wordt over zinnige, relevante informatie over de vraag de zin van het leven. Stel een vraag, elke vraag is goed, je wil iets weten wat je niet weet of niet begrijpt. Wat je niet begrijpt wordt niet helder uitgelegd. Vraag het dan nog een keer en zeg dat je het niet begrijpt. Het leven, het is altijd weer het leven, tja het is nou eenmaal zo. Ja, je kunt je verzekeren tegen allerlei schades, ziekmakende omstandigheden als vervuiling, onheil, en andere nare rare dingen die je kunnen overkomen. Maar ja, zelfs dat is niet zeker. Je gaat dood dat is zeker, maar wanneer dat is dan weer niet zeker. Het is allemaal een beetje saai, voorspelbaar en gewoontjes. Wat veel existentiële vragen oproept en dat je door vragen een ander perspectief krijgt over onderwerpen zoals het recht op geluk, liefde, educatie, huisvesting, genoeg eten, gezondheidszorg, geld, pijn, werk, ziekte, scheiding, leven, relaties, kwetsbaarheid, leven, scheiding, racisme, inclusiviteit, gelijke behandeling, geen uitsluiting, dood, ongemak, angst, ontroering, afschuw tijd, vakantie, vrije tijd en genot. Dus wat moet ik doen? Als je het allemaal even niet meer weet. Je gek wordt van al die betweters en zekerweters, al die gedachten en stemmen en kanaries in je hoofd. Lees een boek, dan heb je een ander verhaal in je hoofd. Voor nu: gewoon ademhalen en verdergaan met je leven en geniet ervan.

    Lees meer >> | 72 keer bekeken

  • GELUKT ?

    21 september 2023

    Telefoongesprek op speaker tussen zoon en vader in de metro Amsterdam station Noord.

    Zoon:" Hé Ouwe, enne ehh... is het nog gelukt met mijn fiets vandaag?"

    Vader: "Gelukt? Nee, natuurlijk niet !!!. Klote zooi gvd, tjezus. Wiel wil er gvd niet af. Misschien morgen. Bel je wel. Doei."

    Lees meer >> | 49 keer bekeken

  • ONGELUKKIGE GELUKKIGE MENS

    7 augustus 2023

    De gelukkige mens is hij, zij, die nooit ophoudt te klagen dat hij, zij, ooit de zin van het leven zal ontdekken. Hemel en aarde bestaan en roepen keihard dat ze er zijn. Maar wat is de zin van het leven? Vrijheid,gelijkheid,onvrijheid en ongelijkheid? Is dat de zin van het leven en de zin die je er zelf aangeeft. Is de zin van het leven je familie, vrienden, of de mensen die je ontmoet op je levenspad? De mens heeft een ander mens nodig om de zin en onzin van het leven te ontdekken. Kijk uit dat je niet verzuurt, verkroepoekt of verlubbert, verkeizert en verpurpert. De mens is slecht. Al het goede aan hem is gespeeld. En daar de waarheid en de leugen in vindt en door levenservaringen gelukkig zal worden. Dat is de waarheid van de zin van het leven. Van wat je liefde geeft en wat je haat in het leven. Dat is geluk en ongeluk. U bent mooi, want zij zijn mooi. Je hebt beide nodig om de waarheid te vinden, om te weten wat geluk en ongeluk is. Want het leven is te kort.

    Lees meer >> | 66 keer bekeken

  • VERHAAL VAN EEN KUNSTWERK

    7 augustus 2023

    Een kunstwerk is bij voorkeur het persoonlijke authentieke verhaal van de kunstenaar zelf. De kunst is je geest zo open mogelijk te maken waardoor de kunstenaar de inspiratie niet zoekt maar de inspiratie de kunstenaar vindt. Een kunstwerk heeft zowel artistieke, politieke, filosofische waarde als algemene waarde. Artistieke waarde gaat over hoe de sociale conventies de tijdgeest volgt. En de algemene waarde gaat over de sociaal-politieke impact. Hoe mensen de kunst ervaren: maakt het ze vrolijk, boos of vinden een ze een kunstwerk mooi of weet men het nog niet. Waarvan je houdt wordt door meer factoren bepaalt. De filosofische waarde is dat de kunstenaar het geweten van zijn tijd moet zijn. De kunstenaar moet in zijn werk vragen stellen over de menselijke conditie. Waarderen wat anders, en divers is. Het leven in een nieuw daglicht plaatsen. Het zegt iets over de menselijke geest. Wat moet je met alles wat inhoudsloos, bekend en voorspelbaar is door formats, spelletjes, talkshows, copycats, licenties TV. De taak van de hedendaagse kunst is het aanbrengen van troost, schoonheid en chaos in de orde van gelijkmatigheid in de maatschappij. Kunst onderzoekt onbekende, onvoorspelbare, chaotische, afwijkende elementen van het leven.

    Lees meer >> | 65 keer bekeken

  • ANTI-STRESS TIP

    7 augustus 2023

    Wat is een goede anti-stress tip? Vermijd stress, rare, nare mensen, negatieve opmerkingen, ongemakkelijke sfeertjes, roddel en achterklap. Kies voor rust en waar je blij van wordt. Op vakantie gaan of uit eten? Ja en dan? Rustig aan doen werkt altijd het beste. Jezelf meer tijd gunnen om gewoon iets anders te doen. Wat dan? Een boek lezen, naar de film, theater, museum, lopen. Stress, stress, stress. Door te wandelen kijk je anders naar je omgeving. Ja, maar ik heb het zo druk met van alles. Ik weet het, want ik doe het allemaal zelf. Stress, stress, stress. Je mening laten gelden voor wat het waard is. Je niet ergeren aan mensen. Bij belangrijkezaken vertellen mensen je vaak niet wat je echt hoort te weten. Dat verzwijgen, daar kun je verder niets mee, het is heel vervelend. Laat maar, zoek het zelf uit. Niet meelopen met de massa. Je telefoon uitzetten. Niet gelijk reageren als er iets tegen je gezegd wordt. Stress, stress, stress. Trek je er niets van aan. Lach eens meer, kost niets. Vertel een mooi verhaal. Inspireer en leer. Maak je werk en prive leuk. Zoek het lekker zelf uit. Ga je eigen weg. Nee zeggen is ja tegen jezelf. Volg je gevoel. Stress, stress, stress.  Kennis is macht. Heb geduld, tel tot tien, als het niet helpt desnoods tot honderd. Loop even weg. Neem een borrel. Stress, stress, stress. Doe iets voor jezelf en de ander, waar je een goed gevoel van krijgt. Ja leuk allemaal, maar wat is dan de anti-stress tip? Bij deze de anti-stress tip die je overal kan doen. Het gaat om ademhalen. Ja, wat een inzicht. Luister, het gaat om ademhalen. Adem je in, dan is dat inspannend. Adem je uit dan is dat ontspannend. Hoe langer je langzaam uit ademt zal je stress gevoel afnemen.

    Lees meer >> | 60 keer bekeken

  • MINDER IS MEER BESTAANSZEKERHEID

    7 augustus 2023

    Minder is meer. Meer is minder, meer of minder. Maar hoe zit dat nou als de één alleen maar minder te besteden heeft en de ander alleen maar meer? Alles is duurder en wordt duurder. Als je meer te besteden hebt, kun je dat misschien beter dragen. Deze ongelijkheid is bepalend voor de toekomst. Alles in het leven of je dat nou wil of niet, is een vorm van gebondenheid, verbondenheid met elkaar. Je afkomst, ras, school, werk, familie, sociale contacten, het zijn relaties die invloed hebben op je keuzes in het leven. Je wil je positie en je de kwaliteit van je leven verbeteren. Je wil een goede toekomst voor jezelf, je gezin, je kinderen, je familie. Soms lukt dat niet en zit je vast in een vicieuze cirkel van werken, werken werken, betalen, betalen, betalen. En dan elke week opnieuw tot je pensioen, balen, balen, balen. Je afkomst is mede bepalend voor je hele leven. Als je geboren wordt als een dubbeltje (tien cent) wordt je nooit een kwartje (25 cent) en andersom. Dit is een belangrijk onderdeel in onze prive, familie, werk, sociale relaties en je eigen status. Iedereen heeft wel een mening en overtuigd van zijn eigen gelijk. De media en sociale media spelen hierin een grote rol. Roddel, achterklap, nepnieuws, suggesties, aannames en feiten lopen door elkaar heen. Soms staat men loodrecht tegenover elkaar, een monoloog tgenover een monoloog. Het gaat dan hard tegen hard. Meningsverschillen worden soms niet opgelost en uitgesproken. In het ergste geval worden mensen uitgesloten, genegeerd, gecancelled. Een lot wat soms moeilijk te dragen is, of je nou meer of minder hebt, doet er dan niet toe. Wat is bezit, tijd, pijn, angst, macht, geld, psychische druk, racisme, inclusiviteit, ziekte, scheiding, gezondheid, stress, werk, eigen belang, genegeerd, uitgesloten worden, gecanceld worden, klimaatverandering, uitbuiting, moderne slavernij, bestaanszekerheid en al onze andere zorgen? Wat is dan je sociale status en wat zegt dan meer of minder, armoede of rijkdom? Moet ik mij daar zorgen over maken? Ach, al die meningen. De meeste mensen doen waar ze goed in zijn, leveren een bijdrage aan de maatschappij, zijn integer, willen andere mensen helpen, hebben goede intenties, vertrouwen in het leven, de wil om samen te leven en ze denken dat het wel goed komt. En weet je wat ze hebben gelijk, meestal is dat ook zo. Minder is meer. Meer is minder, meer of minder. Wie heeft een keuze en wie soms niet? Welke voorkeuren, dilemma's, ideeën, emoties, gevoelens spelen een grote rol bij beslissingen? Help, wat een gedoe. We moeten van alles, maar moet dat nou? Waar is de innerlijke rust? De lucht is blauw, de wind waait, het gras is groen, een vogel zingt, de slak kruipt voort, de regen regent en de zon schijnt voor iedereen.

    Lees meer >> | 68 keer bekeken

  • Meer blogs >>