Welke techniek gebruik je?

Ik werk met acryl en olieverf op linnen, paneel en katoen.

Hoe ontstaat een schilderij?

Ik schilder laag over laag verschillende afbeeldingen uit mijn archief ,tijdens het schilderen ontstaan de combinaties het idee waar ik heen wil, wat ik met het schilderij wil uitdrukken, het staat niet vast.

Waarom schilder je portretten van mensen?

Het portret is een belangrijk genre/onderwerp in de beeldende kunst.Niets is zo prettig als lang en ongeneerd kijken naar een ander mens alsof je kijkt in de spiegel naar jezelf.Maar zo'n honderd jaar geleden vond er een omslag plaats.Niet langer was de geportretteerde het uitganspunt van het werk,maar juist de maker.Wat wil de maker zeggen met het portret.Welke emoties zijn er afgebeeld en zijn dat dan de emoties van de maker ofvan de mens in het algemeen.

Wanneer is een schilderij af?

Als de verschillende beeldcombinaties een geheel vormen.Daar waar het afwijkt van het idee wordt het schilderij interessant. Er onstaat iets anders. Dat je dat kunt voelen,ervaren en waarnemen dan is een schilderij af.

Wat zijn je inspiratiebronnen?

Kunst, diverse media,verhalen,galerie en museum bezoek, film ,design,mode,de stad.

Welke kunstenaars hebben je op  ideeen gebracht voor je werk?

Karel Appel,Piet Mondriaan,Rob Scholte,Vincent van Gogh,Toulouse Lautrec,Gauguin,Andy Warhol,Tom Wesselman,Man Ray,Picabia,Kippenberger,Jeff Koons,Salvador Dali,Gerhard Richter,Lucian Freud,Erwin Olaf,Keith Haring,Gilbert & George,Neo Rauch,Rineke Dijkstra, Baselitz,Picasso,Cezanne,Monet,Manet.

Waarom deze kunstenaars?

Omdat ze mij raakte of verwarde met hun werk,het riep vragen op daar ging het om. Wat gebeurde er in het werk als ik er naar keek, wat voelde of dacht ik.Was dat een geheel met wat ik waarnam,soms niet.Het ging mij om de reis niet de bestemming.Een werk is een uitnodiging om een reis te maken,wat je ervaart tijdens de reis zegt iets over jezelf en de menselijke conditie daar gaat het om.Het zegt niets over de bestemming.

In je werk zie ik veel afbeeldingen van kinderen, waarom?

Het zijn mijn interpretaties van herinneringen van verhalen,gebeurtenissen,fantasieen,dromen die wel of niet gebeurd kunnen zijn.De afbeeldingen verbeelden in combinatie met andere beeldfragmenten wel of niet verwerkte emoties.

Je werk ziet er vrolijk en grappig uit, je wordt er wel blij van leg uit?

Ik heb er geen moeite mee als je een werk vrolijk of grappig vind en je er blij van wordt.Als een schilderij je een goed gevoel kan geven, dan vind ik dat prachtig.En   misschien heeft het er er mee te maken, hoe je  een werk waarneemt en ervaart.Je kunt ook het idee van het schilderij proberen te begrijpen.Stel vragen aan jezelf,wat je ziet is dat ook wat de schilder heeft bedoeld?

Als ik een werk wil kopen die niet in de webshop is afgebeeld, hoe gaat dat?

Kijk op site en neem de tijd.Selecteer de werken die je in het echt wil zien. Advies is om eerst vier werken te selecteren dan twee en dan uiteindelijk blijft er een over. Je kunt ook een print maken, kijk er na en leg het even weg.Denk daar over na praat met iemand, je partner,vrienden,kinderen.Als je weet welke je in het echt wil zien maak een atelierafspraak.Tijdens het atelierbezoek maak ik een verkoopovereenkomst.

Als ik een werk wil kopen in de webshop? Hoe gaat dat?

Soms is de webshop tijdelijk uitgeschakeld. Dit heeft te maken met het vernieuwen van het aanbod in de webshop.

Als je een werk wilt kopen die afgebeeld staan in de webshop, volg de aanwijzingen in de webshop. De kleine werken kunnen per post/koerier verstuurd worden.Voor een groter werk bijvoorbeeld 110x80 cm kunnen we een afspraak maken.Dan kunnen we bespreken hoe het werk wordt opgehaald of bezorgd.Een atelier afspraak is inspirerend en leuk.

Kan ik ook een werk huren?

Ja dat kan alleen voor werken die niet in de webshop zijn afgebeeld.We kunnen een huurperiode vastleggen in een huurovereenkomst, betaling gaat per periodieke afschrijving vanaf 25 euro per maand.Betaalde huurperiode is spaartegoed ,het is mogelijk na de huurperiode het werk te kopen met spaartegoed.

Kan ik ook stoppen als ik geen werk meer wil huren?

Stoppen kan altijd. Als u geen werk meer wil huren stuurt u een mail dat u wilt stoppen en maken we een afspraak voor retour schilderij.U stopt zelf de periodieke afschrijving per maand.

Kan ik ook termijnen een werk afbetalen?

Ja, ook dat wordt vastgelegd in een verkoopovereenkomst.

Als ik een werk heb geleend en ik wil hem ruilen voor een nieuw werk kan dat?

Ja dat kan alleen voor werken die niet in de webshop zijn afgebeeld. Kijk op de site voor nieuwe werken bijvoorbeeld bij twenties, fifties,sixties etc.,maak een keuze en maak een atelierafspraak.De verkoopprijs wordt dan aangepast als daar vershil in zit met een ander schilderij.

Hoe zit het met schade aan een werk?

Bij schade aan een werk moet eerst worden vastgesteld wat de schade is.Met dit rapport kan er met de eigen verzekering contact worden opgenomen.Meestal wordt er met een schikking het schadevoorval afgesloten.

Hoe blijf ik op de hoogte van exposities?

Meld je aan op de nieuwsbrief voor exposities op verschillende locaties.

Heb je nog een afsluiting of opmerking van deze veelgestelde vragen lijst?

Ja ik wil iedereen bedanken voor de belangstelling en het lezen en bekijken van mijn site de schilderijen series, webshop en deze veelgesteldevragen lijst. Als ik iets ben vergeten dan hoor ik het graag.Bedankt en tot ziens op een van de tentoonstellingen die gaan komen of op atelierbezoek.