Welke techniek gebruik je?

Ik werk met acryl en olieverf op linnen, paneel en katoen.

Hoe ontstaat een schilderij?

Ik schilder laag over laag verschillende afbeeldingen uit mijn archief. Tijdens het schilderen ontstaan de combinaties het idee waar ik heen wil, wat ik met het schilderij wil uitdrukken, het staat niet vast.

Waarom schilder je portretten van mensen?

Het portret is een belangrijk genre/onderwerp in de beeldende kunst. Niets is zo prettig als lang en ongeneerd kijken naar een ander mens alsof je kijkt in de spiegel naar jezelf. Maar zo'n honderd jaar geleden vond er een omslag plaats. Niet langer was de geportretteerde het uitganspunt van het werk,maar juist de maker. Wat wil de maker zeggen met het portret. Welke emoties zijn er afgebeeld en zijn dat dan de emoties van de maker ofvan de mens in het algemeen.

Wanneer is een schilderij af?

Als de verschillende beeldcombinaties een geheel vormen. Als het naar mijn gevoel het idee benadert wat ik in mijn hoofd had. Daar waar het afwijkt van het idee wordt het schilderij interessant. Er onstaat iets anders. Als je dat kunt voelen,ervaren en waarnemen dan is een schilderij af.

Wat zijn je inspiratiebronnen?

Kunst, diverse media,verhalen,galerie en museum bezoek, film, muziek, design, mode,de stad.

Welke kunstenaars hebben je op  ideeen gebracht voor je werk?

Karel Appel, Piet Mondriaan, Rob Scholte, Vincent van Gogh, Toulouse Lautrec, Gauguin, Andy Warhol, Tom Wesselman, Man Ray, Picabia, Kippenberger, Jeff Koons, Salvador Dali, Gerhard Richter, Lucian Freud, Erwin Olaf, Keith Haring, Gilbert & George, Neo Rauch, Rineke Dijkstra, Baselitz, Picasso, Cezanne, Monet, Manet, The Doors, The Beatles, The Who, The Kinks, Beach Boys, The Ramones, David Bowie,

Waarom deze kunstenaars?

Omdat ze mij raakte of verwarde met hun werk, het riep vragen op daar ging het om. Wat gebeurde er in het werk als ik er naar keek, wat voelde of dacht ik. Was dat een geheel met wat ik waarnam, soms niet. Het ging mij om de reis, de ervaring niet de bestemming. Een werk is een uitnodiging om een reis te maken, wat je ervaart tijdens de reis zegt iets over jezelf en de menselijke conditie daar gaat het volgens mij om. Zegt het iets over je bestemming. Zegt het iets over in wat voor wereld je leeft en hoe je daar mee omgaat.

In je werk zie ik  afbeeldingen van kinderen, volwassen mensen, soms alleen en soms in een situatie, waarom?

Het zijn mijn interpretaties van herinneringen van verhalen, dromen, gebeurtenissen, situaties waarin mensen bij elkaar komen. Maar ook fantasieen, verhalen van vroeger,  die wel of niet gebeurd kunnen zijn. De afbeeldingen verbeelden in combinatie met andere beeldfragmenten wel of niet verwerkte emoties.

Je werk ziet er vrolijk en grappig uit, je wordt er wel blij van leg uit?

Komt dat door de kleuren of een combinatie van wordt afgebeeld. Ik heb er geen moeite mee als je een werk vrolijk of grappig vind en je er blij van wordt. Als een schilderij je een goed gevoel kan geven, dan vind ik dat prachtig. En  misschien heeft het er er mee te maken, hoe je  een werk waarneemt en ervaart.Je kunt ook het idee van het schilderij proberen te begrijpen. Stel vragen aan jezelf, wat je ziet is dat ook wat de schilder heeft bedoeld?

Als ik een werk wil kopen die niet in de webshop is afgebeeld, hoe gaat dat?

Kijk op site en neem de tijd. Selecteer de werken die je in het echt wil zien. Advies is om eerst vier werken te selecteren dan twee en dan uiteindelijk blijft er een over. Je kunt ook een print maken, kijk er na en leg het even weg. Denk daar over na praat met iemand, je partner,vrienden,kinderen. Als je weet welke je in het echt wil zien maak een atelierafspraak.In overleg komen we er samen wel uit.Tijdens het atelierbezoek maak ik een verkoopovereenkomst.

Als ik een werk wil kopen in de webshop? Hoe gaat dat?

Soms is de webshop tijdelijk uitgeschakeld. Dit heeft te maken met het vernieuwen van het aanbod in de webshop.

Als je een werk wilt kopen die afgebeeld staan in de webshop, volg de aanwijzingen in de webshop. De kleine werken kunnen per post/koerier verstuurd worden. Voor een groter werk bijvoorbeeld 110x80 cm kunnen we in overleg een afspraak maken. Dan kunnen we bespreken hoe het werk wordt opgehaald bij het atelier. Een atelier afspraak is inspirerend en leuk. Een schilderij in het echt bekijken is anders dan op de site. Op de site heb je een goede indruk. In het echt zie je de verf op het doek kun je de afmeting in het echt zien en je krijgt de verhalen over het werk van de kunstenaar te horen.

Kan ik ook een werk huren?

Ja dat kan alleen voor werken die niet in de webshop zijn afgebeeld. We kunnen in overleg een huurperiode vastleggen in een huurovereenkomst. De betaling gaat per periodieke afschrijving vanaf 25 euro per maand. Betaalde huurperiode is spaartegoed. Het is mogelijk na de huurperiode het werk te kopen met spaartegoed.

Kan ik ook stoppen als ik geen werk meer wil huren?

Stoppen kan altijd. Als je geen werk meer wil huren stuur je een mail dat je wilt stoppen en maken we in overleg een afspraak voor retour brengen schilderij naar het atelier. Je stopt zelf de periodieke bank afschrijving per maand. Hiermee is de huurperiode gestopt. Je kunt het gespaarde tegoed gebruiken voor een aanschaf van het schilderij wat je gehuurd hebt of een ander schilderij uit het atelier. Dat schilderij kun je gelijk meenemen uit het atelier. Eventuele prijsverschillen kunnen we in overleg bespreken, misschien is een bijbetaling van toepassing.

Kan ik ook termijnen een werk afbetalen?

Ja, in overleg ook dat wordt vastgelegd in een verkoopovereenkomst.

Als ik een werk heb geleend en ik wil hem ruilen voor een nieuw werk kan dat?

Ja dat kan alleen voor werken die niet in de webshop zijn afgebeeld. Kijk op de site voor nieuwe werken bijvoorbeeld bij twenties, fifties,sixties etc.,maak een keuze en maak een atelierafspraak. De verkoopprijs wordt dan aangepast als daar verschil in zit met een ander schilderij.

Hoe zit het met schade aan een werk?

Bij schade aan een werk moet eerst worden vastgesteld wat de schade is. In een rapport  met foto's wordt dit vastgesteld. Met dit rapport kan er met de eigen verzekering contact worden opgenomen. Meestal wordt er met een schikking het schadevoorval afgesloten.

Hoe blijf ik op de hoogte van exposities?

Meld je aan op de nieuwsbrief voor exposities op verschillende bijzondere locaties. Je ontvangt dan een persoonlijke uitnodiging voor de feestelijke opening van de tentoonstelling in aanwezigheid van de kunstenaar.

Wat is je privacybeleid gezien de wetgeving persoonsregistratie?

Je ontvangt van ons nieuwsbrieven enn uitnodigingen. Deze informatie willen we je graag blijven sturen. Op 25 mei 2018 ging in de EU de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. Als je onze mailings wilt blijven ontvangen hoef je niets te doen. Je gegevens worden niet gedeeld met derden. Wij registreren alleen e-mailadressen zonder naam, postadres of andere gegevens. De e-mail adressen worden uitsluitend gebruikt voor de nieuwsbrief en uitnodigingen. Als je niet langer onze mailings wilt ontvangen, kun je je onderaan deze nieuwsbrief afmelden. Je kunt je ook op elk ander moment afmelden

Heb je nog een afsluiting of opmerking van deze veelgestelde vragen lijst?

Ja ik wil iedereen bedanken voor de belangstelling en het lezen en bekijken van mijn site de schilderijen series, webshop en deze veelgesteldevragen lijst. Als ik iets ben vergeten dan hoor ik het graag. Bedankt en tot ziens op een van de tentoonstellingen.