• TATTOO

  31 augustus 2018

  Tattoo,

  Wat is een tattoo eigenlijk? Je ziet het steeds vaker, mensen helemaal onder de tattoos, armen, benen, bovenbenen, hals en zelfs in het gezicht. Wat is een tattoo eigenlijk. Is het een persoonlijke herinnering, een statement of gewoon als decoratie zoals mode, sieraden of een bril. Vaak zie je mensen ook met een ring door de neus of neusvleugel of grote ringen door je oorlellen zodat je grote oorlellen krijgt. Krijg je spijt van een tattoo eigenlijk. Kun je het weg laten laseren. Wat is een tattoo eigenlijk. Is een tattoo of het hebben van verschillende tattoos, het symboliseren van verschillende emoties, symbolen van je  levensfases van speciale momenten op jouw tijdlijn. Dus als je een tatoo of meerdere tattoos ziet, zou je als het ware de betekenis daaarvan kunnen lezen. Zo wat voor tattoos heb je dan. Je hebt grappige, humoristische tattoos, verdrietige, dromerige, clubtattoos, sprookjesachtige, cartooneske, spookachtige, decoratieve, vreselijke, lelijke, mooie tattoos. Hartjes, wapens, motoren, adelaars, insecten, bloemen met bladeren in je nek. Kruisjes, sterretjes, cijfers, tranen bij je oog, dolfijn op je bil. Een tribal gewei boven je billen of een rozet in je nek, teksten en nog veel meer. Of het mooi is of niet laat ik aan u over over. Het is wel bijzonder hoe iemand tot de beslissing komt om een tattoo te laten zetten. Is het omdat anderen het ook doen. Neem je een tattoo uit onzekerheid. Zet je een tattoo uit kameraadschap. kameraadschap is eeuwige trouw die geen huwelijk, kerk of contract nodig heeft. Daarvoor krijg je een diep doorleefde identiteit en verbondenheid. Neem je een tattoo om ergens bij te willen horen, of niet ergens bij te willen horen.Is het copycat gedrag. Is het rock & roll, afzetten tegen de burgelijke moraal of drang naar vrijheid en onafhankelijkheid. Is een tattoo zetten een ritueel. Ja dat kan, maar een mens trekt snel verkeerde conclusies als hij weinig weet. Vraag eens aan iemand heb je een tattoo en waarom heb je een tattoo en waar en waarom heb je die laten zetten. Welk verhaal zit erachter. Wat betekent het voor je en wat wil je met je tattoo zeggen. Hoe reageer je als je zoon of dochter met een tattoo thuis komt. Zegt u best wel leuk of schattig. Of zegt u vreselijk wat lelijk. Misschien na het lezen van dit verhaal kijkt u er anders tegen aan. Fijne dag nog.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 105 keer bekeken

 • COLLEGA

  31 augustus 2018

  Collega,

  Stel je komt na vier weken vakantie weer op je werk. Het is je eerste werkdag en de dagelijkse routine begint weer. Het elkaar groeten, een gesprekje hier en gesprekje daar. Je bent klaar om te beginnen ga je nog even de kantine in om koffie te drinken. Je loopt de kantine in en je ziet op het prikbord een rouwkaart. Op de rouwkaart lees je de naam van je collega die plotseling is overleden. Eerst denk je he, nee toch, dat kan niet, he is dat...daar wordt je stil van. Hoe, wanneer blijft een vraag die spookt in je hoofd. Zal wel een hartstilstand zijn, want dat gebeurt meestal als je dood gaat. Vragen, vragen geen antwoorden. Wat weet je eigenlijk van een collega  die altijd aardig, collegiaal, attent, hartelijk, welbespraakt is. Wat weet je eigenlijk van een collega en wil je dat wel weten. Je spreekt een andere collega. Het enige wat je hoort is dat hij de zorg had over zijn gehandicapte dochter die in een rolstoel zit en altijd zorg nodig heeft. Daar spraken ze wel eens over. Uit zijn verhalen bleek ondanks dat hij het zwaar vond hij de zorg  deed met liefde. Toen ik hoorde dat hij ook in scheiding lag omdat zijn vrouw een verhouding had met een andere man dacht ik zo dat is best zwaar. Sterker nog bij de scheiding wil ze de helft van de opbrengst van het aangepaste huis wat te koop stond. Hij had ook een aangepaste caravan voor hemzelf en zijn dochter, daar is hij gevonden. Zijn dochter werd een paar keer gebeld en zij zei vader slaapt nog. Daar is hij gevonden dood in zijn bed. De laatste weken was hij vijftien kilo afgevallen en dronk stevig. Stress en zorgen vreten aan je, hoe ga je daar mee om. Triest , triest en nog eens triest, hoe moet dat verder. De zorg en de rest ligt nu bij de moeder, zijn vrouw of ex-vrouw. Moet je zo eindigen, overlijden in je slaap 57 jaar oud. het licht is uit, collega rust zacht, je bent nu vrij van alle zorgen. En voor ons, pluk de dag, voor je het weet, ben je er ook niet meer. Is dat dan alles wat er van je geworden is. Alles wat je je voornam is niet uitgekomen of een gedeelte daarvan. Het leven neemt vaak een andere wending, een andere richting met ervaringen waarvan je leert. Voor de rest blijft het leven een onbekende reis, met ups & downs, voor en tegenspoed, geluk & ongeluk, dingen die jewel of niet doet in je leven. Pluk de dag, jaag geen dromen na maar als het kan maak ze zelf en beleef ze. Dat is het leven, je hebt er maar een, daar moet je het mee doen. Geniet, deel, beleef, doe wat je graag wil, wacht niet af. Denk ook niet het komt nog wel, want misschien komt het ook wel niet. Er komt een dag dan ben je er ook niet meer. Het leven is een raadsel, het is de betekenis die je er zelf aan geeft. Het leven is een onbekende reis naar het einde van het bestaan. Omarm het leven voor jezelf en de ander.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 103 keer bekeken

 • KERKJE

  16 augustus 2018

  Kerkje,

  Ontdek je plekje, het bestaat nog. Kom je in het schilderachtige plaatsje Oosterend op Texel. Zie je een prachtig kerkje. Daar moet je naar binnen. Hoeft niet natuurlijk, maar dan mist u iets. De parochiekerk H. Martinus van architect C.L.M. Robbers uit Haarlem. Op 24 oktober 1905 werd de kerk plechtig ingezegend en in gebruik genomen. Art deco en architect Cuypers invloeden, je weet wel de architect van onder andere het Rijksmuseum. In de kerk kunt u ook een kaarsje branden. Voor wie, voor iemand die er niet meer is. Voor heling, waar u mee zit, voor bezieling, voor kracht. Maar ook voor u zelf. Doe een muntje in de bak en lees de volgende tekst die op een A4 blaadje op het prikbord hangt. Gebed na het ontsteken van een kaars. Heer, dat de kaars die, die ik branden laat, licht mag zijn, die mij verlicht in donkere tijden. Dat deze kaars vuur mag zijn, dat het egoisme, de hoogmoed en de onmacht in mij wegbrandt. Dat zij de vlam mag zijn, die mij hart verwarmt en mij liefde leert. Heer, lang kan ik in deze kerk niet blijven, maar de kaars die ik branden laat. Is een stukje van mijzelf dat ik u wil geven. Heer, sterk en bemoedig mij, opdat dit licht als een stil gebed mag schijnen in mijn werk van elke dag. Amen. Prachtig toch, wat je ook doet, soms ontdek je een plekje. Mooie dorpjes, landschap, zon en zee, zomaar een kerkje op Texel. Volop mogelijkheden om te genieten. Lekker op je eigen tempo en je eigen manier. Ontdek wat je hart raakt. Groeten uit Texel.

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | 103 keer bekeken

 • STRAND

  16 augustus 2018

  Strand,

  Lekker een paar dagen weg. Zit je op het strand van Texel, ga je lekker naar paal negen. Wat denk je, zit nog geen half uur. Alleen maar honden. Nee ik ben niet bevangen door de hitte. Alleen maar honden in alle vormen en maten. Leuk he. Vooral als er op nog geen anderhalve meter afstand een hond gaat zitten schijten in het zand. Soof niet doen, Soof niet doen, roept de eigenaar. Soof denkt, je kan me wat, een uur in de auto gezeten en ik ga nu lekker schijten in het zand op het strand. Lekker met dat briesje. De eigenaar houdt zijn voet op de riem. Met zijn hand pakt hij het plastic zakje om de verse drol op te ruimen. Soof de hond ziet in de verte, in de branding andere honden. Ja gezellig. Soof zet het op het rennen. De eigenaar roept Soof hier!!! Soof hier!!! Ja doei denkt Soof en rent naar zijn soortgenoten in de branding. Dit is hondengeluk. Tjezus wat een schijtzooi. Als je alles hebt gehad, vliegt er een meeuw over en die schijt op je parasol. Lekker bezig meeuw, nog geen uurtje meer. Inpakken en wegwezen. Op zoek naar een bar, een bier bestellen en alles maar verwerken. Terwijl ik van het strand loop. komen de volgende hondenbezitters aan. Met drie tekkels met kleine koebellen aan hun halsband. Ik begin te jodelen, jodelootiehie en zing heel hard, alle lof voor almhof. Wegwezen hier. Vlak bij de auto zie ik nog een hond pissen tegen een autowiel en een andere hond schijten op het asfalt van de parkeerplaats. Later bleek, dat bij paal negen je ongelijnd met je honden op het strand mag. De honden worden daar blij van. Moet je maar weten. groeten uit Texel.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 106 keer bekeken

 • TEGELTJESWIJSHEDEN

  10 juli 2018

  TEGELTJESWIJSHEDEN.

  Wie kent ze niet, de tegeltjeswijsheden die je een paar seconden een andere gedachte geven. Hoe je in het leven zou kunnen staan. Of hoe je met tegenslag om zou kunnen gaan. Tegeltjeswijsheden voor inspiratie, als levensmotto, voor een lach en een traan. Hier komen er een paar, fijne dag nog.

  Van het concert des levens krijgt niemand een programmaboekje. Elk nadeel heb z'n voordeel en ook elk voordeel heb z'n nadeel. Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens.      Behandel de ander zoals jezelf behandelt wilt worden. Herinner je gisteren, droom van morgen en geniet vandaag. Het is alle dagen feest maar je moet zelf de slingers ophangen. Ervaring is het enige dat je niet voor niks krijgt. Het leven is een frikandel, je moet hem zelf speciaal maken. De waarheid ligt in het midden, omringd door andere leugens. Het kan vriezen, het kan dooien, maar als je op je bek gaat zijn ze te laat met strooien. Volg je hart, want dat klopt altijd. Zoek nooit naar geluk, want je zoekt je een ongeluk. Je kunt niet falen, tenzij je opgeeft. Wacht niet op een goede dag, maak er een. Leef, leer, lach en heb lief.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 98 keer bekeken

 • MURWMANAGEMENT

  10 juli 2018

  MURWMANAGEMENT.

  Murwmanagement. Zodanig leiding of begeleiding geven aan medewerkers dat ze zo murw zijn geworden en elke vorm van verandering accepteren omdat ze er murw van zijn geworden.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 113 keer bekeken

 • DOPING

  10 juli 2018

  DOPING.

  Doping. Vrijwillige of gedwongen keuze voor middelen die je prestaties en of gedrag beinvloeden.Hoe voel je je dan.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 90 keer bekeken

 • VRIJ

  10 juli 2018

  VRIJ.

  Zoekt de mens het licht wat het hart vind. De gedachtenstroom stopt verandert in de droom. Wat de zon zal bloeien doet geloof, hoop en liefde groeien. Beweegt zoals de rivier en de ademhaling keer op keer. Dan zijn er geen angsten en demonen meer. Kun je zeggen, zonder uit te leggen. Ik hou van mij, dan ben je vrij.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 95 keer bekeken

 • LAVENDEL

  10 juli 2018

  LAVENDEL.

  Laat de geur van de mediterranee je mee voeren naar genieten, proeven en zijn. Vraag je vaker af waar word ik niet blij van en vraag je vaker af waar word ik blij van. Waar ben ik mee bezig? Wat ben ik nu eigenlijk aan het doen? Wat is een betekenisvolle invulling van mijn leven? Geeft dat rust in je hoofd. Even zitten, even niks te hoeven doen.

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | 94 keer bekeken

 • LENTERITME

  16 april 2018

   

  LENTERITME.

  En door het grijze wolkendek voel je heel even de eerste warme zonnestralen op je rug. Het wordt langer licht en snel en zeer snel komen de groene blaadjes weer aan de bomen. Bloeien de bloemen en voel je je bloed weer sneller door je aderen stromen. En ook de koeien gaan weer blij in de wei. Zie ze dansen en springen. Reuk de geur van het gemaaide gras. Voor je het weet zit je achter het glas op het terras met een glas te turen over het water. Het geklots van het water tegen de steiger geeft het juiste ontspannende ritme aan. Geef je er maar aan over en je zult ervaren dat je je relaxed voelt. Het lente ritme dat zegt, rustig aan, maak je even niet druk om alles of wat je nog moet. Dit moment is voor jou, geniet ervan, pak het, vier en proef het leven, verwelkom de lente.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 146 keer bekeken

 • Meer blogs >>