• SPIJBELROKER

  10 mei 2019

  Spijbelroker, Spijbelroker, iemand die spijbelt tijdens zijn werk om te roken. Dat kan dan in het rookhok. Voordeel je hoort alle roddel en achterklap en andere leuke verhalen of anekdotes. Je hebt ook nog eens een goed gesprek. Ik zeg win - win situatie. Ook gezellig, er zijn ook andere spijbelrokers. Dat zijn mensen die zijn gestopt met roken of hun sigaretten zogenaamd zijn vergeten, maar af en toe een peuk bietsen. Rook ze.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 27 keer bekeken

 • TENTOONSTELLING

  4 mei 2019

  Tentoonstelling. In een tentoonstelling worden mensen uitgenodigd te kijken naar beeldende kunst, naar de ander en zichzelf, in gesprek te gaan en vragen te stellen. Door de opstelling, inrichting en onderwerpen van de werken worden mensen uitgenodigd na te denken over de menselijke conditie en hun eigen leven. Belangrijk is waar kunst wordt gepresenteerd. Kunst kun je overal presenteren. In een museum, galerie, kunsthandel, buurthuis, cafe, TV studio, restaurant, winkel, fabriek, op straat. Elke locatie heeft een andere functie en betekenis. Hoe bekijk je dan een werk. Het wordt een ander verhaal. Is dat verhaal historisch, actueel, persoonlijk, algemeen, decoratie, gezellig of een concept een idee. Het succes van een tentoonstelling hangt af dat mensen hun eigen gedachten, emoties of verlangens wel of niet kunnen reflecteren. Kan kunst je een ander inzicht, gedachte of gevoel geven. Een andere kijk op het leven en de tijd waarin we leven. Misschien is kunst een mening een statement, commentaar of een protest. Als kunst je raakt, wat gebeurt er dan. Komt het door de persoonlijke visie van de kunstenaar verbeeld in zijn werk. Is het door zijn emotie, gevoel tastbaar gemaakt. Is kunst entertaiment geworden in de kijkcijfer economie industrie. Als het niet gepost is op sociale media dan bestaat het niet. Even los daarvan. Kun je in een tentoonstelling de beleving zien van een kunstenaar. Wat heeft hem er toe aan gezet om kunst te maken. Is het levenslust, niets anders kunnen, is het liefde, twijfel, verdriet, de cyclus van leven en dood, talent, noodzaak, urgentie of allemaal tegelijk. Welke inzichten, gedachten komen over, wat voel je, wat zegt het over jou wat je ziet, wat je beleeft. Is een tentoonstelling een voel, zie en denkoefening, is het een onderzoekende filosofische gedachte of een troostende louterende ervaring waarin je alles aftast wat je voelt, ziet en denkt om vrij te zijn. Zou zo maar kunnen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 35 keer bekeken

 • JEUGDDROMEN

  4 mei 2019

  Jeugddromen. Wie kent ze niet. Voetballer worden. Brandweer, zakenman, politieagent, journalist, actrice, model, dokter, leraar, postbode, buschauffeur of iets anders zoals rijk worden, een beroemde kunstenaar, in het buitenland wonen. Wie ben je en wat doe je als je op een moment in je leven beseft  dat al je jeugddromen zijn verdampt. Wat nu. Help. Paniek. Midlifecrisis. Ben je bang dat je leven saai en voorspelbaar zal worden. Dat je verhalen gaat vertellen die iedereen al kent uit zijn eigen leven. Wat dan nog. Het is jouw leven. En als een aantal jeugddromen wel uit komen. Super, dat is een lekker gevoel. En als een aantal jeugddromen niet uit komen. Wat dan nog, het is nooit te laat om iets anders te gaan doen. Beleef je jeugddromen anders. Elke fase in je leven heb je nodig om te zijn wie je bent. Een mens is een mens zoals elk ander mens die zijn jeugddromen nooit vergeet en ze een andere betekenis hebben gegeven in het leven wat ze nu leven. Daarin schuilt de complexiteit van het menselijk bestaan. En dat verbindt mensen met elkaar.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 58 keer bekeken

 • TE VEEL GELUK

  4 mei 2019

  Te veel geluk. Van te veel geluk zoeken in de liefde of wat anders wordt je ook weer niet gelukkig. Wat een gedoe dat leven. Ik blijf dan thuis, dan ben ik tevreden met wat ik heb, een boek, muziek luisteren of iets op TV en dat geeft rust. Vandaag is het 4 mei om 20.00 uur is de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. We staan 2 minuten stil en herdenken de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. In het hele land worden herdenkingen georganiseerd. Er zijn verschillende gedenktekens. Deze gedenktekens herinneren aan de strijd, de bezetting, de onderdrukking, de razzia's, de transporten, de executies, het verzet en de schrijnende verliezen. Allemaal vertellen ze een bijzonder verhaal. Groot of klein. Over slachtoffers, de oorlog en haar grote invloed op het leven. Als de zon de volgende dag opkomt, vieren we op 5 mei onze vrijheid. Vrijheid is niet overal vanzelfsprekend. Vrijheid moet je verdedigen. Vrijheid moet je samen beschermen. Vrijheid moet je voelen en delen wat het echt voor je betekent om vrij te zijn. Vrijheid is iets om te koesteren, en vooral ook om te vieren en er zijn ook mensen die dat niet kunnen om wat ze hebben meegemaakt. Stilstaan bij vrijheid, ga naar een herdenking of zet de TV aan om 20.00 uur. Te veel geluk, zoek het zelf maar uit. Fijne dag verder.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 32 keer bekeken

 • NOOTJES

  4 mei 2019

  Nootjes. Nootjes. Hou op. Nootjes, nootjes. Jazeker, ik ben gek op nootjes. Kom maar op. Cashewnootjes, walnootjes, borrelnootjes, echt, echt lekker. Nootjes, jazeker ik ben gek op nootjes. Kom maar op. Pistachenootjes, amandelen, hazelnootjes, paranootjes. Alle nootjes vind ik lekker. Daar kun je mij s'nachts voor wakker maken. Stop ze zo in mijn babbelaar. Houdoe.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 31 keer bekeken

 • OUDER

  4 mei 2019

  Ouder. Hoe ouder je wordt, hoe makkelijker het is om met kleine dingen in het leven gelukkig te zijn. Koken, zalm of biefstuk eten met een lekker glaasje wijn. Naar theater, een expositie, uit eten. Praten over van alles en niets of een beetje slap ouwehoeren in een cafe. Later een shoarmaatje, op de fiets, door de stad lopen, Nog een biertje, voetbal van Ajax. Nico Dijkshoorn,Youp van het Hek, Martin Bril of iets anders lezen. Kijken naar het gedrag van mensen. De verandering van de seizoenen, dat je voelt dat je leeft en dat het zomaar afgelopen kan zijn. Pluk de dag. Carpe Diem.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 27 keer bekeken

 • GELUK IS...

  4 mei 2019

  Geluk is... Geluk is niemand ongelukkig maken. Geluk is een kwestie van geen ongeluk hebben. Ja meneer geluk, luister als ik mij ongelukkig voel kun je dan ook weer op een moment gelukkig zijn. Is dat dan het ware geluk. Kan ik geluk kopen. Bestaat geluk eigenlijk wel. Is sleur in je leven hetzelfde als ongeluk of sleur is ook wel fijn overzichtelijk. Er gebeurt niet veel in mijn leven, maar dat is niet erg. Lekker rustig. Het geluk komt bij sommigen als ze het niet zien. Zijn zij dan gelukkig. Het leven is net een loterij. Om gek van te worden. Zit er logica in geluk of ongeluk en veroorzaak je dat dan niet zelf of iemand anders. Er gebeurt van alles in je leven, net als bij iedereen. Je maakt allerlei plannen en dan. Je weet niet wanneer je iets wint of wanneer je iets verliest. Wat kun je doen. Hopen dat je gezond blijft, dat je waardeert en dankbaar bent met wat je hebt in het leven. Hoe kun je het dagelijks geluk stimuleren voor jezelf en de ander. Het begint met een beetje liefde, compassie, vriendelijkheid en tolerantie in het leven. Zorg dat dagelijkse gebeurtenissen die dat geluk overwoekeren of kapotmaken geen kans krijgen. Veel geluk.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 31 keer bekeken

 • GERRIT IN BAD

  9 april 2019

  Bad, Ik ben Gerrit 54 jaar oud en af en toe in de war. Maar daar heb ik medicijnen voor. Gaat prima. Ik heb een probleem. Ik heb geen bad. Als ik in een bad wil zitten ga ik wel naar een zwembad. Heb ik toch het gevoel dat ik in een bad zit, lekker man. Het is wel een beetje druk voor zo'n groot bad. Maar ja, wat wil je dan. In de vijver van het plantsoen gaan zitten tussen de eendjes. Ach, wat geeft het. Het is best wel gezellig met zoveel mensen in bad. Je ontmoet nog eens iemand waar je een leuk gesprek mee kan hebben. Iemand die je even op andere gedachten kan brengen. Hallo, hallo, kan iemand mij de shampoo even aan geven. Dank U.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 32 keer bekeken

 • TIBETAANSE MONNIK

  9 april 2019

  Tibetaanse monnik, Hoe mediteert een Tibetaanse monnik als hij trek heeft. Nou geen idee. Zing dan langzaam met lage stem. Yammm, yammm, yammm. Zo mediteert een Tibetaanse monnik als hij trek heeft.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 31 keer bekeken

 • GELUKKIGER

  9 april 2019

  Gelukkiger, Is geluk dan een keuze. Hoe meer je wilt, hoe leger je leven, hoe ongelukkiger je bent. Televisie, reclame, succes, winnen, filmpjes op sociale media leveren een kort moment van geluk op. Het is verslavend, daarom zoeken we steeds weer opnieuw naar dat moment van kortstondig geluk.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 31 keer bekeken

 • Meer blogs >>