• WEERBERICHT

  6 oktober 2019

  Weerbericht. Waar word jij enthousiast van. Wat was als kind jouw droombaan. Het weerbericht presenteren. Haha, schuddebuiken van het lachen. Wist je dat lachen goed voor je is. Moet jij wel eens lachen dat je buik er van schudt. Wat voor weer wordt het. Geen idee. Kijk naar buiten en pas je kleding daar op aan. Weerbericht. Achter de wolken schijnt de zon, na regen komt zonneschijn. Niet als je kelder vol is gelopen. Het kan vriezen en het kan dooien. Pech koelkast stuk, allemaal water in de keuken. Wat voor weer is het morgen. Geen idee. Een zwaluw maakt nog geen zomer, soms ben ik een dromer. Dan denk ik aan een mooi liedje van John Lennnon. U kent het wel, Imagine. Morgen weer een nieuwe dag. Weerbericht. Is het te warm en de tieten gaan bloot, dan is de handel dood. Bikini topje aan helpt niet. Vervelend, online of in de winkel, dan verkoop je niets. Beter een vogel in de hand, dan tien in de lucht. Let op vliegende of overstekende kippen. Het weerbericht met soms wat bliksem en gedonder. Ach, het heeft wel wat, we kunnen niet zonder. Zie je avondrood in de sloot, dan komt er water in de sloot. Weerbericht. Wat een leuk gezellig, geneuzel, getreuzel over het weer van morgen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 22 keer bekeken

 • KLIMAATDEPRESSIE

  6 oktober 2019

  Klimaatdepressie, wat is dat. Lijden aan klimaatpijn, klimaatneutraliteit, milieumelancholie. Pijn over de natuur, wat het zou het moeten zijn en nu niet meer is. Schuldgevoel, dat, hoe goed je het ook bedoelt, je machteloos voelt. Kijk in de supermarkt. Komkommer, paprika, tomaat, sla, courgette enzovoort, enzovoort, alles verpakt in plastic. Waarom, waarvoor. Kan dat niet anders. Ja zeker gewoon een afbeelding van het product op de kassa, bestaat al. Koop als het kan geen groente meer in plastic. Koop als het kan geen producten meer in plastic. Klimaatdepressie. Waar lig je wakker van, bedenk dat het anders kan. Praat er over, dat helpt. Wat zou je samen kunnen doen. Verandering begint bij jezelf. Klimaatdepressie, wat is dat. Wat wil je vandaag anders doen dan gisteren. Lieve mensen, beste mensen in de politiek kom in actie nu.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 22 keer bekeken

 • FIETS GEKKIE

  8 september 2019

  Amsterdam, 25 graden celsius, 9.15 uur. Het is een mooie zonnige zondagochtend. Ik nader het kruispunt Bilderdijkstraat, de Clerqstraat. Op 20 meter afstand van het kruispunt, zie ik rechts vanuit de Clerqstraat een fietser aankomen. De fietser heeft een regenpak aan en op zijn hoofd een fietshelm. Lekker veilig. Achter op de bagagedrager, een uber eats koelbox. Daarboven op, onder de snelbinder, een pak appelsientje. Ook hangen er allemaal plastic tassen aan zijn stuur. Wat klopt hier niet. Ook al heeft hij een Uber Eats koelbox op zijn bagagedrager. Hij ziet er niet echt uit als een uber eats koerier die eten bezorgt. Zonnig weer, 25 graden, regenpak aan. Oké, moet jezelf weten, je gaat erin zweten. We naderen elkaar bij het kruispunt. Hij stopt voor mijn wiel en schreeuwt keihard: " Ik wil je mening helemaal niet horen. Bek dicht." Ik kijk hem aan en besluit niets te zeggen. De man kijkt mij aan en schreeuwt opnieuw: " Ik wil je mening helemaal niet horen, bek dicht. " Ik kijk hem aan en zeg: "Ik zeg helemaal niets. " Waarop de man antwoord: " Ik wil je mening helemaal niet horen, bek dicht. " Ik kijk hem aan en zeg niets. Hij kijkt mij boos en onbegrepen aan, zegt niets en fietst vervolgens keihard weg. Dag fiets gekkie op zondagochtend in Amsterdam. Je hebt een punt. Iedereen heeft wel een mening en die wil je niet horen. Dat begrijp ik, zeg ik stil in mijn hoofd.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 59 keer bekeken

 • SHOARMAATJE

  8 september 2019

  Goed weer, wat nou goed weer. Ach man, je ziet de vochtigheid in de grijze lucht hangen. Het is vreselijk, benauwd, te warm. Klimaat gedoe enzo. Hou toch op, de heleboel gaat naar de klote. Er is een tekort aan basisschoolleraren. Geef die mensen hoger loon. Wat kosten je boodschappen per week. Uit eten gaan, laat maar te duur. Dat kan goedkoper. Moe, wordt je van al dat geneuzel. CO2 uitstoot. Hoe is het met de ozonlaag. Vliegen naar Spanje, of ander land in Europa voor 30 euro heen en 30 euro terug. Vliegbelasting nu ! Dividendbelasting, voor de een wel voor de ander niet. Nederland als belastingparadijs. Aanslag op de wereld olievoorraad, hup de benzine prijs omhoog. Agent in vechtscheiding schiet zijn twee kinderen, zijn vrouw en zichzelf dood. Waar is iedereen mee bezig. Waar is hier de nooduitgang. Ik heb zin in een snack. Misschien even naar shoarmaatje. Je weet wel, Martin, die gozer van snackbar Fame op de Overtoom, die als je binnenkomt met een hoog piep stemmetje zegt: "Hé, grote vriend, alles goed, shoarmaatje, biertje." Dat kan je niet weigeren. Even kijken in de koelkast. Mihoen, kaas, worst, bier, sap, olijven in de koelkast. Ja, lekker. Mora van Cora. Zin in lekkers, koop lekkers van Beckers. Niet lekker, smaakt het niet. Heb je last van je vegetarische driehoek, rondo of carré. Dan kun je er altijd chilisaus op doen. Bitterbal. Nasi, bamischijf is lekker bij de FEBO. Hou toch op, de heleboel gaat naar de klote. Geen zin in thuis snacken en de treurbuis aan met avonturen van de immer dwalende mens. De immer dwalende mens die misschien ook wel andere levens zou kunnen leven. Hup, op weg naar shoarmaatje op de Overtoom. Daarna na de kroeg. Even gezellig ouwehoeren over van alles en nog wat. En verder niets. Fijne avond samen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 58 keer bekeken

 • KARIN

  7 september 2019

  Hoi, ik ben Karin, 54 jaar oud, gescheiden twee kinderen. Ja, wat moet je als alleenstaande vrouw. Het is een illusie dat je mensen kunt veranderen. Mensen kunnen veranderen door wat ze hebben meegemaakt in hun leven. Het enige wat jezelf kunt doen. Jezelf verbeteren. Dat je geleerd hebt van de vorige ervaringen. Verbeter de wereld en begin met jezelf. Daarmee kun je mensen gelukkig maken. Wat kan jezelf doen. Iets waarlijk nieuws creëren dat uitdrukking geeft aan de tijd waarin je leeft. Geeft dat nieuwe emoties en inzichten. Opnieuw beginnen. Alleen is maar alleen. De moed die het meest bewonderd wordt in een mens, is de moed om te doen wat hem het gelukkigst maakt. Wat dat geluk ook is. Hoe ontmoet je iemand. Op je werk, feestje, cafe, supermarkt, club. Of via social media, Facebook, Instagram, Linkedin, Tinder. Ja, ik heb dates via Tinder. Tjezus, wat een volk komt daar voorbij. Wat daar opstaat. Wat een zielige mannen. Wat een rukkers. Nou het is allemaal wel leuk hoor. Maar wat een gedoe. Soms zit er een tussen dat je denkt, ja daar heb ik wel zin in. Dan heb je uiteindelijk een date. Je spreekt een paar keer af. Je kletst, eet en drinkt wat. Het is gezellig, je voelt een klik. En dan, best wel spannend, je wil verder. Dan de sex, handwerk enzo, je kent dat wel. Dan wil je verder. Ben je een keer erg lekker intiem bezig. Gaat er door je hoofd, help, een condoom. Hoe moet dat. Ik moet dat toch tegen hem zeggen. Een condoom. Ik wil geen rare ziektes. Ken je dat een vrouwencondoom. Weet je hoe dat voelt. Geen idee. Ach laat maar. Het is net een zak chips in je doos. Het blijft behelpen. Groeten van Karin.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 74 keer bekeken

 • HALLO OMA

  7 september 2019

  Kinderen observeren hun omgeving, hun belevingswereld. Kinderen zeggen wat ze denken. Soms is het confronterend, eerlijk, puur en direct. Zit in de tram en hoor het volgende gesprek. Tussen een oma van 74 en haar kleinkind van 12. Kind: "Hallo  lieve Oma." Oma: " Hallo lief kind." Kind :" Oma, ik ruik iets. " Oma: " Wat ruik je dan kind. "Kind: " Oma, je ruikt al naar aarde. " " Oma: " Ach, geeft niet kind. Over 60 jaar ruik je ook zo. " Kind: " Oma , zijn we al bij Madame Tussaud. " Oma: " Ja, kijk kind, daar is de Dam, hier gaan wij eruit. "

  Lees meer >> | 0 Reacties | 53 keer bekeken

 • IK WIL GELUK

  7 september 2019

  Als men wil, is men de vormgever van zijn eigen lot, zijn leven, geluk, wensen, verlangens. En dat een leven lang. Maar waar zit de pijn van het alleen zijn. Dat je niet wordt gehoord, gezien, erkend, gewaardeerd. Wat is een relatie, welke relatie dan ook. Waar zit de pijn van het alleen zijn. Samen ongelukkig zijn, is dat ook een vorm van geluk. Hoe ga je verder. Ze zeggen wel eens: Als je echt iets wil, kun je alles bereiken in je leven. Of dat lukt hangt af van verschillende factoren. Als je iets wil, kost dat geld, tijd en energie. Misschien is een opleiding, netwerk, een beetje geluk van het universum of een training handig. Jezelf motiveren. Dat je mentaal sterk genoeg bent om met tegenslag, ja nee en amen om te gaan. Geloof je er echt in wat je doet. Is je toewijding, betrokkenheid, focus 100%. Is succes een keuze, een beleving. Je doel om met plezier in het leven te staan, dan gaat het lukken. Wat is succes, dat is voor iedereen anders. Zit succes niet in de kleine dingen in het leven waaruit je geluk kunt halen. Het voorjaar, de lente of de herfst kleuren. De zon die schijnt. Een band plakken. Een vlinder op een bloem. Een kilo kwijt en dan weer lekker koken en samen eten. Als het buiten regent en je zit lekker binnen. Een boek lezen. Muziek luisteren, Film kijken. Je doet wat je kan, je ademt, je leeft en dat is al genoeg. Geniet van het leven, blijf gezond. Werk door. Droom. Blijf je verbazen in je leven. Focus op wat je echt wil doen en het gaat gebeuren. Iedereen heeft wel succesverhalen waarin er dingen lukten in het leven. Bijzonder zijn de verhalen hoe dat tot stand gekomen is. Vraag het eens aan iemand, wat zijn jouw succesverhalen. Wil je er een met mij delen. Daar krijg je energie en inspiratie van. Ik wil geluk.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 55 keer bekeken

 • DONALD DUCK MANAGEMENT

  7 september 2019

  Donald Duck management kun je toepassen in je bedrijf, gezin, op je werk of waar je ook maar wil. Het is handig, het is leuk. Een andere kijk op management en het leven. Het lijkt fantasie maar dat is het niet. Een paar voorbeelden. Ik pak de Donald Duck er even bij. We beginnen met rampje met lampje. Spreekt voor zich. Een knappe kop met handige handjes maakt een superlampje. Door een foute chip gaat het mis. Lampje redt de boel. Zoek je iemand voor een klus, gebruik snoetzoeker. Wat kom je nog meer tegen. Het is hier saai. We vervelen ons, roepen de kinderen in koor tegen de nieuwe juf in de klas. Ducktypen.nl, de vrolijkste typcursus. Spelenderwijs blind leren typen. Volledig online, dus overal te spelen. Goed voor de taalontwikkeling en werkhouding. En waar is pluto? Pluto hierrrr. Dat zoeken we op. Wat is elektriciteit eigenlijk. Hoe komt het dat we soms jeuk hebben. Wat is samenwerken, communicatie. Wat is de Mickey Mouse competitie. Waarom krijgen we kippenvel. Waarvoor heb je eigenlijk lippen. Wat doe je met je snavel, je babbelaar. Raken je zenuwen geïrriteerd. Een spanning tussen twee deeltjes. Bevangen door de kou, of door een sterke emotie of woede. Help, help Donald Duck management. Om te praten, bewegen, lachen, proeven, emoties te beleven en elkaar beter te begrijpen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 57 keer bekeken

 • OOST WEST

  10 augustus 2019

  Oost West, Oost West, thuis best. Oost en West worden vaker verwisseld dan Noord en Zuid. O, hemel er zit een vlieg op mijn huid. Omdat links en rechts vaker worden verwisseld dan boven en onder. Blijft dit een wonder.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 62 keer bekeken

 • LIFT

  10 augustus 2019

  Lift, O, zo handig en onmisbaar. Lift. Let op !!! Aanwijzing voor laden, lossen, personeel. De lift is kapot. Lossen via de voorkant AUB. Koeling achter in de winkel gebruiken. Volg het licht, dank u. Binnenkomen als volgt. Na openen, deur even open. Kijk op de knop, boven, deur open. Onder, deur dicht. Daarnaast, knop voor alarm uit en alarm aan. Lukt het niet, dan nog een keer proberen. Lukt het dan nog niet, dan is het stuk. Bel dan Freek, de winkel manager op zijn 06. Sorry voor het ongemak. Fijne dag nog.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 56 keer bekeken

 • Meer blogs >>