• OOST WEST

  10 augustus 2019

  Oost West, Oost West, thuis best. Oost en West worden vaker verwisseld dan Noord en Zuid. O, hemel er zit een vlieg op mijn huid. Omdat links en rechts vaker worden verwisseld dan boven en onder. Blijft dit een wonder.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 29 keer bekeken

 • LIFT

  10 augustus 2019

  Lift, O, zo handig en onmisbaar. Lift. Let op !!! Aanwijzing voor laden, lossen, personeel. De lift is kapot. Lossen via de voorkant AUB. Koeling achter in de winkel gebruiken. Volg het licht, dank u. Binnenkomen als volgt. Na openen, deur even open. Kijk op de knop, boven, deur open. Onder, deur dicht. Daarnaast, knop voor alarm uit en alarm aan. Lukt het niet, dan nog een keer proberen. Lukt het dan nog niet, dan is het stuk. Bel dan Freek, de winkel manager op zijn 06. Sorry voor het ongemak. Fijne dag nog.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 28 keer bekeken

 • ZON

  10 augustus 2019

  Zon, Is het leven niet fantastisch onder de magistrale sralende zon. O, wat is het leven mooi als de zon schijnt en de zorg en het gedoe verdwijnt. Een drankje in de hand en met 30 graden, vakantie in eigen land.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 33 keer bekeken

 • ROKEN

  10 augustus 2019

  Roken, Indien u niet buiten roken kunt, vragen wij u vriendelijk buiten te roken. Lekker bezig. Nieuwe maatregel tegen roken. Ja, en wat is de volgende maatregel. Rookvrije samenleving. Handhaving op je nek. Wielklem, verplicht afkicken, boetes. Inbeslagname tabak. Isoleercel. Moet je toch zelf weten dat je rookt. Pannekoek.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 34 keer bekeken

 • PAULINE IS 18

  4 augustus 2019

  Pauline is 18, Hoi, ik ben Pauline 18 jaar en scholier en bijna klaar. Ga studeren, weet nog niet wat. Met politiek wil ik niets te maken hebben en met nog veel meer zaken in het leven. Saai, saai, saai, ga liever feesten. Verkiezingen enzo. De kloof tussen politiek en jeugd is enorm. Ze nemen ons niet serieus. Leeftijdgenoten, bloggers, vloggers, influencers op sociale media wel. Die begrijpen ons. Verkiezingen, het is de arrogantie van de macht. Ik ben voor klimaatdemonstraties. Mijn opa en oma vliegen nog steeds. Mijn ouders ook. Zijn zij niet verantwoordelijk voor de rotzooi in de wereld, klimaatcrisis, ontbossing en bio-industrie. Maak het vliegen heel, heel duur en investeer dat geld in duurzame technologie. Op mars gaan wonen is geen optie. Ja, lekker de hele dag en nacht leven in een zuurstof tank. Wat doet gewichtsloosheid met je. Straling enzo. En ook geen kolonisatie, satelliet oorlogen tussen landen in de ruimte. Nee, de aarde, daar moeten we het mee doen. In 2038 is het al meer dan 1,5 graad warmer. Hallo, hallo. Ik hou van het leven, mijn vrienden, mijn opa en oma en mijn ouders. Ik wil niet dat de politiek mijn leven en dat van anderen kapot maakt. Actie nu. Doe zelf iets. Doe samen iets. Ik ben vegatarisch gaan eten en vlieg niet meer. Ik ga met de trein. In de stad ga ik op de fiets. Ruim zwerfafval met de buurt bewoners op. Ik stem zo groen mogelijk. Hoe lang moet ik op een woning wachten. Alles is zo duur. Hoe gaat de nieuwe Europese auteursrechtenwetgeving of cannabisregulering er uit zien. Toezicht. Hoe ga je die handhaven. Torenhoge boetes. Accounts uit de lucht halen en verwijderen. Waarvoor, alleen maar macht en controle van de overheid en bedrijven. Recht op vrije meningsuiting. Vrijheid van pers en drukwerk. Staat dat niet in de grondwet. O ja, ik ben nu wel politiek wakker geschud. Zit met vrienden chat's, whatsapp, clubs enzo. Wacht even, krijg een berichtje. Ga nu met Anna thee drinken. Pratend over van alles lopen we op straat en lachen we naar vreemden als we oogcontact hebben. Acht van de tien lachen terug. Dat voelt puur, echt en goed. Dan voelen we ons vrij en weten wij dat de toekomst van ons is. Het leven is hysterisch. Veel geluk ermee.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 50 keer bekeken

 • JACQUES BREL

  4 augustus 2019

  Jacques Brel, Geen zielloze meeloper, verrader, jaknikker. Jacques Brel, protestman, drank en sigarettenman, dominanteman, vrouwenman, branieschopper, frustratieman, mannenman. Die niet als de burgerman wil leven zoals het hoort. Zijn stemming schommelt tussen woede, liefde, uitzichtloosheid en verslagenheid, al zijn de pretlichtjes in zijn ogen nog niet gedoofd. Gek van het leven, laat je alles in de steek. Verdoofd door alcohol en tabak. Klem tussen bureaucratie en individu. Klem tussen je kwetsbaarheid en vrijheid zing je liederen. Wat is je recht en rechtvaardigheid in je bestaan. Vlammen op het podium. Elk woord, elke noot die je zingt komt uit elke vezel van je ziel. Protest, protest, wordt wakker en leef verdomme. Leef, en voel dat ik er niets om geef. Zonder gene, twijfel. Niet afwachten. Zing, zing, en met vuur in je ogen spuug je frustratie de wereld in. Bezongen in liederen over de ziel van de mens die vecht, eenzaam en onbegrepen is en liefde wil. Branieschopper, mannenman. Wat is vermaak als je niet kritisch kunt zijn. Dan pas je niet in het plaatje. Branieschopper, mannenman, laat me niet alleen man. Protest, protest tegen de uitzichtloosheid van het verstikkende burgelijk bestaan. Mensen luisteren ademloos naar je. Adoreren, bewonderen je moed. Mensen zijn bang voor je. Zijn onder de indruk van de bezetenheid waarmee je op het podium je demonen bezweert. Om te ontsnappen. Over je leven en hoe je je leven ziet waarin alles door elkaar loopt. Weg, weg van alles. In je liederen komen mensen uit het leven aan het woord. Is het een droom, een hallucinatie. Ze kunnen niet slapen en verkeren in een sombere uitzichtloze staat, ze zijn niet gehoord. Drank en sigarettenman. Improviseren op het podium, terwijl je daar eenzaam in de zaal kijkt alsof het nacht is. Het is donker in de zaal. Jij ziet hen niet. Zij zien Jaques Brel, bezweet in het licht, de vlees geworden uitzichtloosheid van het bestaan te herscheppen op het toneel.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 50 keer bekeken

 • STOMME VRAGEN

  4 augustus 2019

  Stomme vragen, Niets is zo leuk als mensen stomme vragen bedenken en stellen. Voor wie, voor hunzelf, voor de ander. Waarom, om iets van het leven te begrijpen. Zou kunnen natuurlijk of is het vermaak. Je te verbazen over de creativiteit. Hoe we tegen dingen in het leven aan kijken en er mee om gaan. In dit stukje over stomme vragen, gaat het over de vraag stellen. Knap als je er antwoord op kan geven. Hoeft niet. Je kan de stomme vragen alleen lezen of samen met andere mensen. Ook leuk met je partner. Ook leuk is dan om te ontdekken dat iedereen een ander antwoord kan geven of een stomme wedervraag kan stellen. Op website edge.org stelde John Brockman sinds 1998 jaarlijks een aantal vragen aan een aantal prominente intellectuelen. Mooi toch, geeft een ander inzicht. Hier volgen er een paar van John Brockman. Waar ben je optimistisch over. Welk wetenschappelijk idee moet met pensioen. Wat is de laatste vraag. Prachtig natuurlijk. Wat is de laatste vraag. Kan van alles zijn. Is er leven na de dood. Wat is het leven voor de dood. Wat geeft je liefde. Hoe geef je vertrouwen. Als je oordeelt of beoordeeld, over wie gaat dat dan. Wat denk je wat waar is en hoe weet je dat het waar is. Wat is geluk. Wat is ongeluk. Voel je je vrij. Heeft u leuk werk. Bent u verliefd. Favoriete muziek. Top gerecht. Wijn of bier. Is voelen rekenen als rekenen denken is. Moeten we altijd vragen stellen of zwijgen. Wat een mens kan kan een computer ook. Ben je tolerant voor jezelf en de ander. Heb je respect voor andere mensen en alles wat leeft. Wat kun je bewijzen als iets onwaar is. Waar staat dat iets waar is. Zit er een prijskaartje aan een mensen leven en zijn organen. Wat is kunst. Acceptatie is een ander bewustzijn. Bestaat de vrije wil of is alles gescript. Is elke keuze gemanipuleerd. Bestaat God. Wat is de zin en onzin van het leven. Om te ontdekken hoe de wereld werkt en iets van het leven te begrijpen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 37 keer bekeken

 • LIEVE ILSE

  4 augustus 2019

  Lieve Ilse, Regenboogmeisje. Mensen, zijn mensen met in de dag en nacht verborgen wensen. Mensen, die verhalen vertellen, doen je hartslag versnellen. Omringt door mooie kleuren, ruik je intens alle geuren. Je doet wat je kan, en zie, wie ben je dan. Draag alle kleuren dat voelt fijn, om verbonden met de wereld te zijn.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 34 keer bekeken

 • IMPERFECTIE

  4 augustus 2019

  Imperfectie, Je hebt er vast wel eens van gehoord. De schoonheid van imperfectie. Maar wat is schoonheid en wat is imperfectie. Schoonheid, iets wat mooi is. Imperfectie, misschien iets wat niet perfect is. Hoe je dat ziet is voor iedereen persoonlijk. Perfect is waarschijnlijk waar je niets meer aan hoeft te doen. Dat is af. Imperfectie, kun je iets wat als oud is ervaren als schoonheid. Een kopje, bord, platenhoezen op een rommelmarkt. Oldtimers, auto's, meubels, kleding, gebouwen, vormgeving, affiche's, reclameborden, kunst, verweerde muren waar de verf vanaf is gebladerd. In de tijd dat deze producten nieuw op de markt kwamen waren dit perfecte of imperfecte ontwerpen. Hoe kijken we er nu tegenaan. De techniek gaat snel, het model van vandaag is morgen verouderd. Kijken we met een nostalgisch gevoel naar deze ontwerpen. Een nostalgisch gevoel wat vertrouwen geeft. Wat is dat gevoel. Dat de dingen een ziel hebben. Daardoor krijgen de dingen een betekenis. Dat ze hebben geleefd. Hoe zit het dan met mensen, arm of rijk. Mensen die zo goed mogelijk het beste uit hun leven willen halen. Het is toch een ander gevoel als je zit te ontlasten op een gouden WC pot of plastic zit te sorteren op een afvalberg. De schoonheid van imperfectie. Ja en nee, als het mij uitkomt. Is het leven perfect, nee ehh, natuurlijk niet. Is het leven imperfect, ja, ehh soms wel. Ga er vanuit dat de mensen van goede wil zijn en positief in het leven willen staan. Dat mensen een bijdrage aan de samenleving willen geven. De schoonheid van imperfectie. Wat moet je met verhalen over bestrijdingsmiddelen op landbouwproducten of miniscule plastic deeltjes die in de voedselketen zitten. Wat moet je met verhalen over wat waar is, ziekte, dood, liefdesverdriet, werk, rechtvaardigheid. Leugens, avontuur, trots, familie, geloof, hoop en liefde. De ene keer dat je dronken was, te hard reed of vreemd ging. De schoonheid van imperfectie. Zoekt een mens het genot om het lijden te verzachten. Maak je de dingen in je hoofd mooier dan ze in werkelijkheid zijn. Alles kun je perfect maken, een perfecte uitstraling geven. Kijk op sociale media en de andere media. Infuencers, bloggers, vloggers en andere mensen laten hun gefilterde en gephotoshopte werkelijkheid zien. Wat laat ik zien, dit is mijn leven, waar wil ik bij horen. Soms heb je ruimte en rust nodig. Ademen, leven en laten leven. Je moet vertrouwen hebben en houden, anders wordt het leven ondraagelijk, onmogelijk. Leven, het gaat niet vanzelf. Het moet steeds weer opnieuw veroverd worden. De schoonheid van imperfectie. Het is een kunst om de schoonheid van imperfectie te herkennen in het leven, verkennen, beleven en hartstochtelijk te omhelzen. Morgen is een nieuwe dag.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 41 keer bekeken

 • KEES DAKLOOS

  20 juli 2019

  Kees Dakloos, Hoi ik ben Kees Dakloos en mensen vragen wel eens hoe ik de dingen in het leven beleef. Kijk, je moet weten, dat ik Kees Dakloos met een daklozenkrantje voor de supermarkt sta. Zon, regen, wind, kou, maakt niet uit. Ik, Kees Dakloos sta daar en maak wel eens een praatje met de mensen. Dus, hoe ik de dingen in het leven beleef. Nou, gewoon hoe ik de dingen in het leven beleef. Niets bijzonders. Ja, ik Kees Dakloos vertel de dingen wel eens anders, is dat nou zo erg, gaat niemand dood van. Ik heb een grote fantasie. Ik wissel serieuze zaken af met onzin, omdat ik ook wel wil lachen en dan kom ik beter de dag door. Win win situatie, niet dan. Ik Kees Dakloos, ik lieg niet, ik vertel anders over de dingen in het leven. Ik vertel de waarheid anders. Het is mijn beleving en mijn waarheid. Jij mag dat een leugen vinden, dat is jouw waarheid. Ik kan niet anders, zowaar ik Kees Dakloos heet. Het is mijn natuur, zoals het licht en de lucht steeds verandert. Ik heb een grote fantasie. Verhalen zijn nooit af. Jouw verhaal is toch net zo mooi als de verhaal van de ander. Want hebben we niet dezelfde angsten en verlangens. Dat we dromen en fantasiën hebben. Ja, dat driften drijfveren kunnen zijn. Waarom we doen wat we doen. Verhalen van mens tot mens. Dat is wat ons verbindt. Dat we het verleden en de toekomst zien met geluk, liefde, mislukking, succes, pijn, verdriet dan kunnen we het heden begrijpen. Even wat anders. Daklozenkrantje kopen van Kees Dakloos. Alvast bedankt. Fijne dag nog.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 38 keer bekeken

 • Meer blogs >>