De Schildercolumnist. Nu nieuw op de site van Ramon jan Vet. Lees zijn inspirerende, leuke, rake, rauwe cabareteske fantasievolle humorvolle, soms serieuze verrassende,levenskunst blog, columns & verhalen. Een andere kijk op het leven en de tijd waarin je leeft. Regelmatig nieuwe blogs, columns, verhalen over kunst, het leven, zijn leven, ons leven en nog veel meer zaken waar je als mens je druk om kan maken. Hieronder een paar voorbeelden, meer columns, verhalen op zijn blog op deze site. Onderwerpen zoals,  Pop Art, Levenskunst,  Paracetamol,Marcel Duchamp,Miljoenenvoetbal, Facebook, Roddelnichten, Bob de Prutser, Is Dit Geluk, Vader Is Jarig, Vincent van Gogh Lied, Voetje Vrijen, Bert & Ernie, Lieve Jezus, Werk, Zeiken Zeiksnor, Zonnebloemen, Smartphone, Sponsor, Burn Out, Linkse Hobby, Kinderen, Dood, Surrealisme, Depressie, Boeddha Beeldjes, Managen, Bonusritus, Avondlicht, Alcoholisme. Ik Kan Niks, Viskluif, Tandarts, Henk De Zuiperd, Bier, Hou Je Van Me, Toko. En nog veel meer. Ontdek en lees het zelf. Op sommige stukjes kunt u een reactie achterlaten, hoeft niet natuurlijk moet u zelf weten. Wel leuk als u het leuk vindt en dit aan andere mensen laat lezen of doormailt . Dank U voor uw aandacht. Dank U voor uw support, veel leesplezier. Nu meer dan 250 blogs & columns van De Schildercolumnist geschreven door Ramon jan Vet. De blogs,columns & verhalen zijn een groot succes,vanaf mei 2017 gepubliceerd op deze site nu al meer dan 10063 keer gelezen!!! 

 

De Schildercolumnist

Inspiratie

Kunstenaars zoeken altijd naar inspiratie.Naar nieuwe manieren om de zeggingskracht van hun werken te vergroten.Van Gogh's kleurrijke,levendige en emotioneel geladen werken zijn een bron van inspiratie.Het persoonlijke in zijn werk sterkte hem in de behoefte zijn diepste gevoelens te uiten.dat geldt ook voor de kunstenaars van nu.Kunstenaars zoeken vrijheid in vorm en kleur en soms een herformulering van een bestaand kunstwerk een interpretatie.Kunst die in een ander tijdvak ontstaat is een herformulering en inspiratie van het voorafgaande.Zij zoeken een persoonlijke vertaling van hun eigen pure emotie die ze willen delen met het publiek.Zo levendig uitgebeeld je wordt er als kijker naar toe getrokken als een magneet.Zij streven niet naar een nauwkeurige weergave van de emotie vanuit de werkelijkheid,maar proberen het tijdloze van de herkenning ervan te verbeelden.

Ramon jan Vet

De Schildercolumnist

Kunst

Kunst kun je mij helpen om het mystieke van de zichtbare dingen te zien en te begrijpen,te ervaren,te beleven.Kunst kun je mij helpen om het mystieke van de zichtbare dingen te voelen om te zijn wie ik ben.

Ramon jan Vet

De Schildercolumnist

Kijken

Als je langer naar iets kijkt beleef je het dan langer.

Ramon jan Vet

De Schildercolumnist

Mooie Wereld

Ik zou wel eens willen zeggen. Goed voorbeeld doet goed volgen. Zing met je hart en ziel. Vecht voor je idealen. Huil voor wat verloren is. Bid voor iedereen ook voor jezelf. Lach naar de wereld, dan lacht de wereld naar jou. Werk samen, voor een doel, voor vrede en solidariteit. Bewonder wat in het leven gebeurt en probeer door jouw inzet met respect, ieder op zijn manier de wereld een beetje mooier te maken.

Ramon jan Vet

De Schildercolumnist

Horizon

Een kunstenaar neemt je door zijn werk bij de hand.Verbreedt je horizon,je zien,je denken en raakt je hart.

Ramon jan Vet

De Schildercolumnist

Werkelijkheid

Als kunst een imitatie is van de werkelijkheid is het evenzo een voorstel voor een andere werkelijkheid.

Ramon jan Vet

De Schildercolumnist

Jezelf kennen

Vincent van Gogh schreef in een van zijn brieven aan zijn broer Theo van Gogh.Ze zeggen dat het moeilijk is jezelf te kennen.Maar het is evenmin eenvoudig jezelf te schilderen.Zo is het ook niet een eenvoudig jezelf te beschrijven, te schilderen wat je voelt,wat je beleeft,wat je ervaart.Leer jezelf kennen door ontmoetingen gesprekken,ervaringen,schilder,beschrijf je dan jezelf.Om jezelf te kennen moet je herkennen wat niet jezelf is.

Ramon jan Vet

De schildercolumnist

Verandert

Als alles niet verandert wordt het stil,heel stil.Als alles verandert hoor je de wind,het water stromen.het licht schijnen,de vogels zingen.de mensen praten.Als alles verandert verandert het leven en ik ook.

Ramon jan Vet

De Schildercolumnist

Kikkererwt

Kikkererwt daar zit geen kikker in.Slavink zit geen sla en geen vink in,Varkenshaas is een varken als er geen haas in zit.Ossenhaas zit ook geen haas in.Zilveruitje zit geen zilver in.De blinde vink is niet blind en boterham is boter zonder ham is boter. En ham zonder boter is ham en geen jam.En een boterham is ook een broodje.En Tom Pouce je weet wel zo'n dubbelsuikerdekker met pudding is Tom de naam van de poes.Een haring eet je en gebruik je soms voor iets anders namelijk je tent.

Ramon jan Vet

De Schildercolumnist

Lieve Moeders

Het is een kunst te beleven te genieten in het moment.Open en je hart te geven al bezit je geen cent.Keuzes te maken vroeg of laat,soms goed soms anders die mij iets zeggen over het leven hoe het ook gaat.Om te ontdekken wat je samen kunt delen niet alleen maar met velen.Ook al ken je elkaar niet ligt er iets moois in dit lied.Een vriendelijk gezicht geeft altijd licht.

Ramon jan Vet

De Schildercolumnist

Levenskunst

Leven,kun je mij helpen om het mystieke van de zichtbare dingen te zien,te begrijpen,te ervaren,te beleven.levenskunst,kun je mij helpen om het mystieke van de zichtbare dingen te proeven,te voelen,om te zijn wie ik ben.

Ramon jan Vet

De Schildercolumnist

Wachten

Als je moet wachten kun je het misschien zien als een uitnodiging om te transformeren naar een andere mogelijkheid een andere werkelijkheid.Wat zou je kiezen als het moment anders zou lopen,zou die toekomst door het wachten anders zijn.Hoe voelt dat.Soms is het beter te wachten en de tijd te laten kiezen.Wat zou je kiezen als het moment anders zou lopen.Zou die toekomst er door het wachten anders zijn,hoe voelt dat.Soms is het beter te wachten en de tijd te laten kiezen en te leven van lied naar lied,van kus tot kus.

Ramon jan Vet