• LIEDJE JUF TO

  24 januari 2019

  Liedje van Juf To, Onderwijs voor de kleintjes gaat niet zo fijntjes. Soms moeten ze met dwang op de gang. Het zijn vlegels en leren zo regels. Dat is fijn dan kunnen ze zichzelf zijn. Prettig voor later en ander geklater. Hier een liedje van Juf To, het gaat zo. Wat fijn dat je er bent en wie je ook kent. Doe je handen in de lucht en vlucht. Verstop je maar, hier of daar. Waar zijn jullie nou. Weet dat ik van jullie hou. Wat een lol, lekker uit je bol. Dit is een mooie dag, dus lach. Je gaat iets leren om jezelf te weren. Hier leer je iets en niet voor niets. Als je groot bent en andere dingen kent. Je levensverhaal te leven, te beleven. Kijk je nog een paar keer om. Weet alles met liefde doen, daar gaat het om.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 24 keer bekeken

 • KIWI HAKKEN

  24 januari 2019

  Kiwi hakken, Fruit, gezond en lekker. Niets is zo lekker dan een kiwi. De groene of de gele, maakt voor mij niet uit. Ze zijn allebei lekker. De vraag is. Hoe schil je een kiwi. Simpel. Je legt de kiwi op een bord en je hakt alle ronde uiteinden er af. Kijk, zo doe je dat. Hak, hatseflats hak, de ronde hoek er af. De kiwi draaien, hak, hatseflats hak , de ronde hoek er af, enzovoort. Als het goed is, hou je een dobbelsteen over. Dit noem je kiwi hakken. Eet smakelijk. Zou dit niet met een grote watermeloen en een hakbijl doen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 21 keer bekeken

 • DONORWET

  24 januari 2019

  Donorwet, Wist u dat. Een kwestie van leven of dood. Donor worden of niet. Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet van kracht. Je kunt je keuze vastleggen op www.donorregister.nl  Als u donor bent, kunt u levens redden en daarmee mensen helpen. Denk er over na, praat er over met je partner, kinderen, familie, vrienden, collega's. Donor worden. Dank u wel, namens veel mensen die wachten op een donor.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 18 keer bekeken

 • MORAALRIDDER GELUK

  16 januari 2019

  Moraalridder Geluk

  Wat is de betekenis van het woord moraalridder. Moraalridder, iemand die probeert een ander te overtuigen van zijn eigen normen en waarden. Moraalridder, iemand die zijn eigen normen en waarden probeert op te dringen bij een ander. Moraalridder bezig met het verschil tussen goed en kwaad, recht en onrecht, waar of niet waar, echt of nep. De moraalridder weet hoe het zit en steekt het niet onder stoelen of banken. De moraalridder onderzoekt en is nieuwsgierig. Hij wil het debat, iets ter discussie stellen. De moraalridder wil niet oordelen, veroordelen. De moraalridder observeert het leven en het gedrag van mensen en doet daar verslag van in zijn verhalen. Hij wil levens verhalen vertellen. Hij wil het leven begrijpen en daarmee zijn eigen leven. Welke keuzes maakt een mens dat hem gelukkig maakt. Hij wil graag over een onderwerp de vraag stellen. Het hoe, het waarom. Hij wil weten waarom er iets gebeurt in een mensen leven dat hem voor altijd verandert. Hoe komt dat. Wat voor verhaal zit hierin. Mensen gebruiken humor in een verhaal om de pijn die ze voelen te verzachten, te verwerken, zodat ze de pijn minder voelen. De pijn gaat nooit weg. Wat doet een mens als hij niet menselijk wordt behandelt. De moraalridder wil het gesprek aangaan en in gesprek blijven om tot een ander inzicht te komen. De moraal ridder is allergisch voor narcisme, egoisme, hedonisme en ander geneuzel. Houdt zijn blik onafgebroken op het groter belang. Is dat geluk en gezondheid en voor iedereen. Waarom heeft de een meer geluk en waarom word je ziek. Geen idee, moraalridder. Hedendaagse sprookjes verkoper van het vrije woord. Wie is daar, de fatsoensrakker houdt ons wakker. Waarnemer zonder oordeel met respect voor iedereen. Recht uit het hart schrijver. Betweter in vrijheid. Zie het zo filosoof. Ouwe lettervreter die de dingen in het leven relativeert. Lekenpreker die met humor het dagelijkse bestaan belicht. Woordengeitenbreier. Zedenpreker die liefde en vrede predikt. De moraal is iedereen mag zijn wie hij of zij wil zijn. Bent u een moraalridder. Geluk maak je zelf en deel je samen. De moraalridder wil dat alles goed komt en beter wordt voor iedereen. Is dat een illusie. Weet dat in ieders leven goede tijden en slechte tijden voorkomen. In verdriet, verlies, in lachen, huilen, ontslag. In werk, geboorte en inzicht. In geloof en wilskracht. In falen, in liefde en geluk. In ziekte en dood. Alles is een cyclus van het leven. 

  Lees meer >> | 0 Reacties | 33 keer bekeken

 • GELUK KUNST

  15 januari 2019

  Geluk kunst, Geluk is net als de kunst, als de liefde. Het zijn de momenten die je beleeft als je er helemaal voor openstelt.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 23 keer bekeken

 • GELUK LIEDJE

  15 januari 2019

  Geluk liedje, Geluk is als een liedje dat je lang niet meer hebt gehoord. Het plaatst je meteen in de tijd, toen je het voor het eerst hoorde. Ken je deze nog, nog, nog. Viva Las Vegas of In The Ghetto van Elvis, blijft goed. Wat gebeurt hier met het nummer All Along The Watchtower. Een nummer van Bob Dylan in de uitvoering van Jimi Hendrix. Ja, ongelofelijk goed. En wat denk je van tijdloze nummers zoals, LazySunday Afternoon van The Small Faces. Hoor de stem van Jim Morrison in Light My Fire, Riders on The Storm van de legendarische band The Doors. Trippen met het nummer White Rabbit of Today van Jefferson Airplane. Kippenvel nummers, I Want You, Don't let me Down of Let It Be van The Beatles. Wild Horses, Angie, Play With Fire van The Rolling Stones, Wonderwall Oasis, Hoezo gedoe op maandag, Blue Monday van New Order. Gewoon een lekker nummer Song 1 van Blur. Lekker punk nummer Blitzkrieg Bop  van The Ramones. Geef je leven een boost met Atomic van Blondie,  A Perfect Day, een mooie dag in je leven van Lou Reed. Er is meer tussen hemel en aarde in het nummer Starman van David Bowie.  Wat dacht je van de super disco dansplaat I Feel Love van Donna Summer. Hoopvol gezongen A Change will come van Sam Cooke. Refelectie op je leven met Sitting on The Dock of the Bay van Otis Redding. Ga voor wat je waard bent met Move on Up van Curtis Mayfield. Super soul song Family Affair van Sly Stone. Help dit blijft mooi en ontroerend What's going On van Marvin Gaye. Ontdek dit zelf de live nummers van Donny Hathaway. Open en direct naar je ziel, het nummer I Got Life van Nina Simone. Zie hier iemand genieten, zie het fimpje van Billie Holiday met het nummer Fine and Mellow. Kwetsbaar Chet Baker zingt Blue Valentine. New York, New York van Frank Sinatra en nog veel meer. Frank Sinatra daar was Oom Rinus gek op. Er was voor hem maar een zanger en dat was Frank Sinatra, The Voice, de rest vond hij bagger. Op zijn bandrecorder speelde hij alleen maar Sinatra, er was een uitzondering die maakte hij voor een zangeres. En dat was Nancy Sinatra met These Boots are made for Walking. Allemaal geluk liedjes, nummers die je kijk op het leven hebben gevormd en veranderd. Er zijn er nog veel meer. Vraag je zelf af welke nummers en liedjes hebben je gevormd en veranderd. Zijn dat dan de nummers uit de soundtrack van je leven.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 28 keer bekeken

 • PESSIMISME

  15 januari 2019

  Pessimisme, Cynisme is een hobby. Commentaar op van alles is een afwijking. Pessimisme kun je leren. Optimisme niet, daar wordt je mee geboren.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 27 keer bekeken

 • TOEKOMST

  15 januari 2019

  Toekomst, Het verleden is er, daar kun je niets meer aan doen. En als je er wel mee zit, doe er wat aan. De toekomst is er ook, kijk maar wat je er mee doet.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 22 keer bekeken

 • BINNENPRETJE

  15 januari 2019

  Binnenpretje, Een binnenpretje van een gek moet je binnen houden.  Anders word het een buitenpretje. En dat wil je niet. Busje komt zo, busje komt zo, busje komt zo, tuut, tuut.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 23 keer bekeken

 • ZELFKWELLING

  15 januari 2019

  Zelfkwelling, Voor sommige mensen is op vakantie gaan, een leuke ontspannende vakantie ervaring. Voor andere mensen niets anders dan een vrijwillige zelfkwelling. Het begint al heel gezellig met de voorbereiding. Het idee, je moet op vakantie. Gadverdamme, gezellig op vakantie. Lekker warm weer, ja lekker hoor, lekker plakkerig vies warm weer, zweten en nog eens zweten. Je gaat er van stinken, ook al spuit ik weet niet hoeveel deo onder je oksel. Insecten, er kruipt van alles. Insecten en nog meer insecten, s'nachts word je helemaal lek geprikt. Als je s'morgens in de spiegel kijkt zitten de wallen onder je ogen, omdat je steeds wakker werd van het gezoem bij je oor. Je krijgt ze niet te pakken en je ziet er uit alsof je de mazelen hebt. Laat maar, geniet nou een beetje, je bent op vakantie. Een uitzicht op een mooie muur. Als je links kijkt, zie je in de verte de zee, hoezo uitzicht op zee. Stond wel in de beschrijving. Weet je wat het is. Een mooi vies hotel. Je kent het wel, je hebt geen plaats op de camping dus moet je naar een hotel, vieze badkamer, vloerbedekking die nog net niet zelf wegloopt. Personeel wat niet reageert op aanspreken. Ja, hallo, leer de taal eens van het land waar je heen gaat. Scheelt een slok op een borrel. Maar goed, weet niet of het dan lukt, probeer maar. Succes. Van het eten krijg je kramp en dan blijf je nog een uur op de wc zitten. Hoe overleef ik dit. Wat een zelfkwelling. Help vakantie. Hoe doen de buren het, gezellig op vakantie. Kijk nou. Kijk eens naar de buren. Kijk ze zijn echt lekker druk bezig met de caravan. Schoonmaken, poetsen, zo dat is lekker, het ziet er spik en span uit. Hij kan zo de showroom in, als nieuw. Ja hoor, iedereen kan het zien, wij gaan op vakantie. Kijk eens naar de andere buren of sterker nog naar mijzelf. Lente, herfst, zomer of winter. Inpakken en uitpakken, je neemt altijd teveel rotzooi mee. Wat een aanstellerij, wat een zelfkwelling, wat een theater, ga dan niet. Helaas, volgend jaar ga je weer.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 24 keer bekeken

 • Meer blogs >>