• GRAFSCHRIFT HENK

  7 november 2023

  Henk ligt op begraafplaats Zorgvlied te Amsterdam, waar kunstvrienden Anton, Guido en Fabrice ook liggen. Dit is zijn grafschrift: 'Wat fijn dat je er bent. Doe geen moeite, blijf toch wel liggen.'

  Lees meer >> | 40 keer bekeken

 • OOM PIET & OOM RINUS, WAT IS WIJSHEID?

  6 november 2023

  Oom Piet: "Oom Rinus, Oom Piet hier, effe een vraag, wat is Wijsheid?"

  Oom Rinus: "Tja...Studio Sport kijken, bier drinken en eten van de Toko bestellen. Haha, nee jeneverkabouter. Wat is wijsheid? Verworven kennis, liefde en respect voor iedereen en alles wat leeft. Krijg nou wat Ajax staat 11e na de  4-1 overwinning op Heerenveen. Dit gaat lekker na de 2-0 overwinning op Volendam. Proost ouwe, de mazzel."

  Lees meer >> | 41 keer bekeken

 • RELIQUINDA,HUIS ZONDER TIJD

  6 november 2023

  Relinquenda, huis zonder tijd.

  Wat betekent Relinquenda? Dit betekent ook 'dit moet verlaten worden'. In het leven zijn vele belangrijke momenten, ook bij afscheid moeten nemen van een geliefde is zo'n moment. Guda had bij haar emotionele vechtscheiding veertig jaar geleden het huis toegedeeld gekregen. Ze had op de gevel van het huis Reliquinda in ijzeren letters het woord Reliquinda laten plaatsen. Echter, het moet geschreven worden als Relinquenda. Ach, het woord Reliquinda kun je ontcijferen als een persoonlijke betekenis, wat het huis voor Guda had. Het huis ligt in Pals, Begur, ter hoogte van Girona in Spanje. Voor Guda was de betekenis van Reliquinda 'hetgeen wat overblijft'. Twee jaar geleden is Guda overleden. Na 25 jaar het huis te hebben bezocht is besloten door erven het te verkopen. Afscheid nemen hoort bij het leven. Voor veel mensen en ook voor mij een dierbare plek. Voor altijd een plaats in mijn hart. De volgende tekst heb ik voor dit huis geschreven. Heb besloten om Reliquinda te schrijven zoals Guda het had bedacht, ook al is het niet correct. Er zit meer mysterie, poëzie, fantasie en raadselachtigheid in het woord Reliquinda. 

  Lees meer >> | 45 keer bekeken

 • STERRENNACHT

  12 oktober 2023

  Sterrennacht oh zo mooi. Ik lig op mijn rug op het strand van Karpathos. Voel de warmte van het zand, de warme wind streelt mijn gezicht. De branding kabbelt voort. De souvlaki, tzatziki, de retsina wijn, de metaxa hebben hun werk gedaan. Ik ben een met alles. Ik staar naar de fonkelende dansende sterrennacht. Ik hoor fanfastische muziek van ver hier vandaan. Ik laat het gaan en als ik in de verte een ster zie die dichterbij komt, omhels ik deze.

  Lees meer >> | 50 keer bekeken

 • BLINDDOEK

  12 oktober 2023

  Als ik een blinddoek om heb, probeer ik dingen te zien als in een droom die ik niet eerder heb gezien. Het enige wat ik hoef te doen, is wachten, gewoon ontspannen wachten. Op een gegeven moment verschijnen er dingen. Ik kan het niet verklaren of uitleggen. Het zijn vlekken, vormen, sferen, kleuren die constant veranderen. Geen enkele vraag kan ik beantwoorden. Ik weet niet waarom? Ik geniet heel veel van dit moment. Ik voel mij rustig, voel warmte en liefde, ik laat het gaan, ik ben, ik voel mij vrij.

  Lees meer >> | 47 keer bekeken

 • SMURF

  12 oktober 2023

  Smurf nou zeg, vette pech, niet te doen, een hondenleven, totaal gesloopt, drie keer niets, geen paniek, wat een gesmurf!!!

  Lees meer >> | 44 keer bekeken

 • STEDELIJK MUSEUM AMSTERDAM

  12 oktober 2023

  Het Stedelijk Museum te Amsterdam. Een van de mooiste museum van Nederland en de wereld. Altijd is er iets om te doen, te beleven. Een relletje hier een relletje daar. Verbouwing, badkuip, subsidie. En een top collectie. En of dat nou allemaal zo bijzonder is. Ja, dat is zeker bijzonder. Kom zelf kijken en ervaren. Het Stedelijk is altijd bijzonder, spraakmakend, speciaal. Wat is kunst? kunst die de tijdgeest laat zien. Verandering, inclusiviteit, het Stedelijk laat het zien. Kunst in een context, politiek, persoonlijk, rebels, ook in deze tijd. Ik heb heb goede herinneringen aan het Stedelijk Museum. Ingetogen, nieuwsgierig liep ik als jongeman door het Stedelijk Museum in Amsterdam. Waar mijn hart en mijn ogen werden geopend. Kunst brengt de geest tot leven en laat het hart beven.

  Lees meer >> | 45 keer bekeken

 • LIEVE JEANINE

  12 oktober 2023

  De mens zoekt niet en vindt liefde en geluk op zijn levenspad. In de liefde en geluk zit troost en schoonheid, in de momenten die je intens beleeft.

  Lees meer >> | 42 keer bekeken

 • GEEN ZORGEN

  12 oktober 2023

  Geen zorgen voor de dag van morgen. Als het vandaag lukt, probeer het morgen nog eens. En de dag daarna ook. Zo simpel kan het leven zijn.

  Lees meer >> | 38 keer bekeken

 • FLOW

  12 oktober 2023

  Misschien herken je dit wel. Het gevoel Flow. Flow wat is dat? Flow, een gevoel, een moment dat je in opperste concentratie, focus, zonder besef van tijd, je helemaal opgaat in iets. Je bent lekker bezig, je voelt je goed en gaat er helemaal voor. Je laat je niet afleiden, storen door wat dan ook. Je voelt je echt top en al je zintuigen staan open. Alles valt op zijn plaats om te presteren zoals jij dat wil. In je Flow komen, soms lukt het, soms lukt het niet. Is dat erg? Nee, gewoon weer opnieuw beginnen. Succes, geniet van je Flow.

  Lees meer >> | 43 keer bekeken

 • Meer blogs >>