• EIERKOEK

  7 november 2023

  Wist u dat? Hoeveel suiker zit er in een eierkoek of stroopwafel? Kijk eens op de verpakking van eierkoeken en stoopwafels. Een eierkoek bevat meer suiker dan een stroopwafel. Een eierkoek bevat 40 gram suiker, waarvan 38 gram toegevoegd per 100 gram. Een stroopwafel bevat 34 gram suiker, waarvan 34 gram toegevoegd per 100 gram. Conclusie, wil je afvallen, eet dan geen eierkoek of stroopwafel of andere koeken, want daar zit ook suiker in. Kijk maar eens op de verpakking. Overal wordt suiker in producten als conserveermiddel, smaakversterker aan toegevoegd. Probeer maar eens producten te kopen waar geen suiker is toegevoegd. Best wel lastig. Succes.

  Lees meer >> | 147 keer bekeken

 • TIJD VOOR FEEDBACK, MEDEWERKERSENQUÊTE

  7 november 2023

  Tijd voor feedback. Mensen hebben eigenlijk helemaal geen zin in de verplichte feedback, medewerkersenquête. Waarom? waarvoor? met welk doel? Laat ze met rust, kijk wat HR nu weer heeft geschreven. Feedback, medewerkersenquête met een positief gevoel. We zijn benieuwd naar jouw mening! Jij weet als geen ander wat we goed doen, maar ook wat er slimmer kan in onze organisatie. In samenwerking met Effectory. Dat is dan toch wel weer effectief. Jouw ideeën zorgen voor verbetering en meer werkplezier. Fijne dag. Sorry, sorry, sorry. De verkeerde tekst opgeschreven. Even opnieuw dus. Tijd voor feedback. We zijn niet benieuwd naar jouw mening! Het is alleen voor de vorm. Jij weet als geen ander wat we niet goed doen, maar ook wat niet slimmer kan in onze organisatie. Want dat weten we zelf ook wel. We weten ook wat goed voor jullie is en dat voeren we gewoon in. Dat is zo besloten. Deel je mening wel of niet in onze feedback, medewerkersenquête. Dat moet jezelf weten, we doen er niets mee. Jouw ideeën zorgen voor geen verbetering en niet meer werkplezier. Fijne dag.

  Lees meer >> | 224 keer bekeken

 • GRAFSCHRIFT HENK

  7 november 2023

  Henk ligt op begraafplaats Zorgvlied te Amsterdam, waar kunstvrienden Anton, Guido en Fabrice ook liggen. Dit is zijn grafschrift: 'Wat fijn dat je er bent. Doe geen moeite, blijf toch wel liggen.'

  Lees meer >> | 67 keer bekeken

 • OOM PIET & OOM RINUS, WAT IS WIJSHEID?

  6 november 2023

  Oom Piet: "Oom Rinus, Oom Piet hier, effe een vraag, wat is Wijsheid?"

  Oom Rinus: "Tja...Studio Sport kijken, bier drinken en eten van de Toko bestellen. Haha, nee jeneverkabouter. Wat is wijsheid? Verworven kennis, liefde en respect voor iedereen en alles wat leeft. Krijg nou wat Ajax staat 11e na de  4-1 overwinning op Heerenveen. Dit gaat lekker na de 2-0 overwinning op Volendam. Proost ouwe, de mazzel."

  Lees meer >> | 61 keer bekeken

 • RELIQUINDA,HUIS ZONDER TIJD

  6 november 2023

  Relinquenda, huis zonder tijd.

  Wat betekent Relinquenda? Dit betekent ook 'dit moet verlaten worden'. In het leven zijn vele belangrijke momenten, ook bij afscheid moeten nemen van een geliefde is zo'n moment. Guda had bij haar emotionele vechtscheiding veertig jaar geleden het huis toegedeeld gekregen. Ze had op de gevel van het huis Reliquinda in ijzeren letters het woord Reliquinda laten plaatsen. Echter, het moet geschreven worden als Relinquenda. Ach, het woord Reliquinda kun je ontcijferen als een persoonlijke betekenis, wat het huis voor Guda had. Het huis ligt in Pals, Begur, ter hoogte van Girona in Spanje. Voor Guda was de betekenis van Reliquinda 'hetgeen wat overblijft'. Twee jaar geleden is Guda overleden. Na 25 jaar het huis te hebben bezocht is besloten door erven het te verkopen. Afscheid nemen hoort bij het leven. Voor veel mensen en ook voor mij een dierbare plek. Voor altijd een plaats in mijn hart. De volgende tekst heb ik voor dit huis geschreven. Heb besloten om Reliquinda te schrijven zoals Guda het had bedacht, ook al is het niet correct. Er zit meer mysterie, poëzie, fantasie en raadselachtigheid in het woord Reliquinda. 

  Lees meer >> | 97 keer bekeken

 • STERRENNACHT

  12 oktober 2023

  Sterrennacht oh zo mooi. Ik lig op mijn rug op het strand van Karpathos. Voel de warmte van het zand, de warme wind streelt mijn gezicht. De branding kabbelt voort. De souvlaki, tzatziki, de retsina wijn, de metaxa hebben hun werk gedaan. Ik ben een met alles. Ik staar naar de fonkelende dansende sterrennacht. Ik hoor fanfastische muziek van ver hier vandaan. Ik laat het gaan en als ik in de verte een ster zie die dichterbij komt, omhels ik deze.

  Lees meer >> | 77 keer bekeken

 • BLINDDOEK

  12 oktober 2023

  Als ik een blinddoek om heb, probeer ik dingen te zien als in een droom die ik niet eerder heb gezien. Het enige wat ik hoef te doen, is wachten, gewoon ontspannen wachten. Op een gegeven moment verschijnen er dingen. Ik kan het niet verklaren of uitleggen. Het zijn vlekken, vormen, sferen, kleuren die constant veranderen. Geen enkele vraag kan ik beantwoorden. Ik weet niet waarom? Ik geniet heel veel van dit moment. Ik voel mij rustig, voel warmte en liefde, ik laat het gaan, ik ben, ik voel mij vrij.

  Lees meer >> | 75 keer bekeken

 • SMURF

  12 oktober 2023

  Smurf nou zeg, vette pech, niet te doen, een hondenleven, totaal gesloopt, drie keer niets, geen paniek, wat een gesmurf!!!

  Lees meer >> | 74 keer bekeken

 • STEDELIJK MUSEUM AMSTERDAM

  12 oktober 2023

  Het Stedelijk Museum te Amsterdam. Een van de mooiste museum van Nederland en de wereld. Altijd is er iets om te doen, te beleven. Een relletje hier een relletje daar. Verbouwing, badkuip, subsidie. En een top collectie. En of dat nou allemaal zo bijzonder is. Ja, dat is zeker bijzonder. Kom zelf kijken en ervaren. Het Stedelijk is altijd bijzonder, spraakmakend, speciaal. Wat is kunst? kunst die de tijdgeest laat zien. Verandering, inclusiviteit, het Stedelijk laat het zien. Kunst in een context, politiek, persoonlijk, rebels, ook in deze tijd. Ik heb heb goede herinneringen aan het Stedelijk Museum. Ingetogen, nieuwsgierig liep ik als jongeman door het Stedelijk Museum in Amsterdam. Waar mijn hart en mijn ogen werden geopend. Kunst brengt de geest tot leven en laat het hart beven.

  Lees meer >> | 70 keer bekeken

 • LIEVE JEANINE

  12 oktober 2023

  De mens zoekt niet en vindt liefde en geluk op zijn levenspad. In de liefde en geluk zit troost en schoonheid, in de momenten die je intens beleeft.

  Lees meer >> | 70 keer bekeken

 • Meer blogs >>