• MUNTTHEE

  15 januari 2019

  Muntthee, Lekker een kopje thee. Wat voor je smaken heb je tegenwoordig niet. Appel, kaneel, camille, munt en nog veel meer. Kijk maar in de winkel. Je kunt ook zelf 2 smaken of meerdere smaken combineren. Net wat je zelf het lekkerst vind, probeer maar. Wat ik zelf een heerlijke frisse thee vind, is muntthee. Muntthee maken is simpel. Leg 3 of 4 takjes munt in een glas en giet er kokend water over. Laat het geheel trekken en roer er eventueel wat honing door. Ze zeggen dat muntthee goed is voor de spijsvertering. Het helpt tegen verstoppingen van de darmen en zorgt voor doorstroming in je lichaam. Het zou ook goed helpen bij reisziekte of misselijkheid, tegen hoofdpijn, tegen stress. een paar slokken vermindert de aanmaak van cortisol, het stresshormoon. Of het werkt, dat is voor iedereen anders. Maar vooral muntthee is heerlijk om te drinken. In de zomer lekker koud als ijsthee met een schijfje citroen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 9 keer bekeken

 • LIEFDESPIJN

  15 januari 2019

  Liefdespijn, Zit in de tram. Hoor een telefoongesprek tussen 2 geliefden.Ging ongeveer zo. Lieverd ik hou heel veel van je, maar dit trek ik niet meer. Al die ruzies keer op keer. Ik ben kapot en voel mij rot. Ik ben geestelijk niet helemaal in stabiel. Ik zeg alles wat ik denk en dat is soms niet heel slim. Ik hoor stemmetjes in mijn hoofd en kan er niets aan doen. Je staat niet meer voor mij open en dat doet heel erg pijn. Wacht nou even. Luister. Ik wil gelukkig met je zijn. Ik heb spijt, ik wil je niet kwijt. Ik weet wat echte liefde is, maar als je er niets mee doet, dan stopt het. Wacht nou even. Luister. Zoveel woorden gaan door mijn kop. Geluk of gelazer, ik heb je verteld wat ik voor je voel. Hou toch op, ondanks je geflirt en gewoel, laat ik de boel de boel. Ik vergeet wat er in de zomer echt is gebeurt. Ik vergeef je, nu is alles anders gekleurd. Maar ik heb mijn trots. Ik ga niet smeken, kunnen we nog samen zijn, dat vind ik fijn. Geloof me, tijd heelt alle wonden, maar liefde doet pijn. Bel je later.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 11 keer bekeken

 • RADIO

  31 december 2018

  Radio,

  Het leven raast aan je voorbij. Zet de tijd een tandje lager, zet de radio aan en geniet of niet. Wat is er tegenwoordig op de radio. Liedjes over je verlangens en verloren liefdes. Wakker wakker, aan de slag. Nieuws dat je moet en wilt weten. Nog meer nieuws, achtergronden, ophef, vertier en persoonlijke verhalen, waarbij de onderwerpen samen met luisteraaars en online bezoekers tot stand komen. Muziek om bij te komen van de dag en je op te laden voor de avond. Arbeidsvitaminen, ja het bestaat nog, je favoriete muziek aan tijdens elke klus. Spelletjes zoals, het geluid met Mattie en Marieke op Qmusic, raad een lied of niet, bellen met Bert. De beste liedjes bij het gevoel van de dag. Kleinkunst en cabaret, klassieke muziek van Ravel tot Bach. De presentator, journalist, interviewer ondervraagt op een kritische en verrassende wijze een gast uit de wereld van kunst, cultuur en media. Tja wat hebben we nog meer. Reportages ter plekke, wel of niet over de waan van de dag en daar verslag van te doen. Niet te vergeten. Langs de lijn. Dit is de dag. De taalstraat. Met het oog op morgen. Opium. Nooit meer slapen. Radio is eigenzinnig, prikkelend, afleiding, verleiding, spannend, interessant, informatief en leerzaam.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 39 keer bekeken

 • KUNSTENAAR

  31 december 2018

  Kunstenaar,

  Een kunstenaar heeft een andere kijk op het leven en de tijd waarin we leven. De kunstenaar laat zijn andere kijk op het leven en de tijd waarin we leven zien door zijn werk. Meestal heeft een kunstenaar een idee, dit idee kun je zien in zijn werk. Door zijn werk verbindt hij zich met de ander. Hoe werkt dat. Eerst komt het idee. Het moet iets zijn wat de kunstenaar echt wil doen. Daarna gaat hij na hoe hij dat idee het best kan verwezenlijken. Welke middelen kan hij daarbij het best gebruiken. Dat kan fotografie zijn, een schilderij, verhaal, video, muziek of wat anders. Een kunstenaar moet door zijn werk kunnen zeggen wat hij wil. Gaat het daarbij om het doorbreken van grenzen wat wel of niet kan. Een kunstenaar kan tegen zijn eigen grenzen aanlopen. Moet hij die vervolgens doorbreken of worden die grenzen hem door de omgeving, samenleving opgelegd. Dat is een persoonlijk keuze. Een kunstenaar heeft een andere kijk op het leven en de tijd waarin we leven. Om door zijn werk de menselijke conditie, zichzelf en de wereld beter te begrijpen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 37 keer bekeken

 • EGO

  31 december 2018

  Ego,

  Ego, je moet niet denken dat je wat bent of ons iets kan leren. Je moet niet denken dat je slimmer en meer weet dan wij. Vraag je af, ben je vrij. Ook moet je niet inbeelden dat je beter of anders bent dan wij. Zeker moet je niet denken dat je hebzuchtiger bent dan wij. Ego, je moet niet denken dat je meer deugt als wij. Dat je niet moet denken dat jij alleen om iemand geeft. Ook moet je niet denken dat je mensen uit kan lachen om hun pijn en leed. Zie het zo en weet, je niets voorstelt met je ego.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 31 keer bekeken

 • IK

  31 december 2018

  Ik,

  Ik denk, ik denk niet. Ik twijfel, ik twijfel niet. Ik kies, ik kies niet. Ik bid, ik bid niet. Ik ben slim, ik ben dom. Ik ben groot, ik ben klein. Ik betaal, ik betaal niet. Ik pak, ik pak niets. Ik kan veel, ik kan niets. Ik kus, ik kus niet. Ik fiets, ik fiets niet. Ik lach, ik lach niet. Ik geef, ik geef niet. Ik slaap, ik slaap niet. Ik droom, ik droom niet. Ik eet, ik eet niet. Ik rouw, ik rouw niet. Ik troost, ik troost niet. Ik praat, ik praat niet. Ik voel, ik voel niet. Ik huil, ik huil niet. Ik zing, ik zing niet. Ik ben arm, ik ben rijk. Ik schrijf, ik schrijf niet. Ik schilder, ik schilder niet. Ik loop, ik loop niet. Ik drink, ik drink niet. Ik zie, ik zie niet. Ik ben, ik ben niet. Ik hou je vast, ik hou je niet vast. En ik kan er niets aan doen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 30 keer bekeken

 • HERINNERING

  31 december 2018

  Herinnering,

  Lopen droom en werkelijkheid in een herinnering in elkaar over. Een herinnering is als heen en weer springen in de tijd. Je eerste liefde, je tweede liefde, vakantie met de auto naar Frankrijk, Spanje, lekker camperen, een hotelletje. Boeken die je vormen en je laten nadenken over het leven. Platen die je laten voelen wie je bent. Concerten in Paradiso en in de Melkweg van je favoriete bandjes. Feestjes heel veel feestjes, wat is er van al die mensen geworden die je hebt ontmoet. Gesprekken, films die je hebt gezien en niet hebt gezien is dat dan jammer. Dingen die je wilt, maar je weet niet hoe, tot dat je ze vergeet. Verjaardagen en nog meer verjaardagen tot dat je niet meer gaat en je eigen verjaardag ook niet meer viert. Vriendschappen, wat is vriendschap en de vraag waarom het over gaat. Lange warme zomers, op het terras een hapje en een drankje. Natte herfstdagen met aardappelen,witlof daaromheen ham uit de oven. Winters met sneeuw en ijsbloemen op de ramen en op de tafel zuurkool met rookworst, spekjes en velderwtjes. Kun je de tijd, herbeleven van toen. Komt dan je droom uit, als je iets hebt bereikt wat je toen wilde. Kun je de tijd herbeleven van toen. Of koester je een droom als een onvoltooid verlangen. Om gewoon even lekker te dagdromen in de werkelijkheid van toen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 38 keer bekeken

 • GELUKKIG

  30 december 2018

  Gelukkig,

  Het gaat om wat ons ongelukkig maakt om te zetten in iets wat ons gelukkig maakt.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 60 keer bekeken

 • ADHD

  30 december 2018

  ADHD,

  Als een aandoening zoals ADHD opeens veel meer voorkomt, is er dan iets veranderd in de maatschappij. Toch geen reden voor paniek hoop ik. Misschien komt het ook wel voor in de familie, weet jij veel. Toch eens voorzichtig vragen aan de lieve familie. Nou ja, ik heb een vermoeden als je de bijnamen in de lieve familie hoort zoals, klootoog, gekke gerrit, tante knut, de acteur, slome, kreupele, ons broer, zus, neef, schele, poot, lekker sjeutje, garnaal. Een ding het was altijd druk, druk, druk en heel,heel, heel erg gezellig op feestjes. Er werd gepraat, gelachen af en toe en traan. Er werd gerookt dat de kamer blauw stond. Er werd gedronken, jenever, bier, bessenjenever en fris voor de kinderen. Op de tafel stonden glaasjes met sigaretten erin en schaaltjes met pinda's, chips, leverworst, ossenworst, blokjes kaas met daarnaast  een klodder mosterd. Sfeer, het leek wel een film van een kleurrijke familie die elkaar jaren niet hadden gezien. Het mooie op de achtergrond klonk muziek, operette, het levenslied, allemaal opgenomen door mijn vader op de telefunken bandrecorder. Helemaal werd het heel erg gezellig als er werd meegezongen. Het duet uit de parelvissers was favoriet. Of liedjes van de Zangeres zonder Naam. Iedereen deed zijn best, of het nou klonk of niet. Maar of er nou sprake was van ADHD. Daar hadden we toen nog nooit van gehoord, sterker het bestond toen niet. Ja, men was af en toe een beetje druk en kon daar mee omgaan.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 33 keer bekeken

 • DINGEN

  30 december 2018

  Dingen,

  B ziet dingen die er niet zijn, die niemand ziet en er ook niet zijn. Ach ja, dat is een gave zullen we maar zeggen. Er is meer tussen hemel en aarde.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 27 keer bekeken

 • Meer blogs >>