Haring, Haring, lekker man. Haring is niet lekker. Over smaak valt niet te twisten. Je vind iets lekker of je vind het niet lekker. Haring, gezond en lekker met ui en zuur of zonder. Haring op een broodje of niet op een broodje. Bij Tom en Klaas Steur op de Albert Cuyp markt eet je de beste en de lekkerste haring van de stad. Maar ook bij Jan Schilder in de Bilderdijkstraat of bij haringhandel A. van Dok op het Haarlemmerplein eet je de beste en de lekkerste haring van de stad of gewoon bij je in de buurt dat kan ook. Gewoon lekker een haring eten. Hoe doe je dat. De haring man of vrouw maakt de haring schoon. Rats, rats, hatseflats graat er uit. Kop er af, hoppa, de haring aan de staart op eten. Je kunt ook de haring eten in stukjes op zo'n kartonnetje met zo'n houten prikkertje met of zonder ui en zuur van Kesbeke of de Leeuw. Klaar happen maar, eet smakelijk. Tja, wat zijn de basissmaken eigenlijk. Je hebt zoet, zuur, zout, bitter, unami, maar die laatste, wat is dat. Dat is mononatrium glutamaat, oftewel MNG, ook wel de natuurlijke variant van ve-tsin. De smaakmaker in de keuken van de Chinese Chefs. Zit er MNG in haring. Geen idee, maar hoe verklaar je dat je opeens trek hebt in een haring. Eet smakelijk.